Les ciutats agermanades amb Mollet https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Les ciutats agermanades amb Mollet

Montélimar (França)

Montélimar

El dissabte 10 de novembre de 2018 va tenir lloc a l'Ajuntament de Montélimar l'acte solemne de signatura de l'agermanament entre les ciutats de Mollet i Montélimar. Aquest vincle entre les dues ciutats va ser ratificat per l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el de Montélimar, Franck Reynier, en un acte al qual també hi van assistir delegacions de Ravensburg (Alemanya) i Nabeul (Túnez).

Mollet i Montélimar ja feia temps que mantenien una estreta relació, pel fet que aquesta ciutat també està agermanada amb les ciutats de Rivoli (Itàlia) i Ravensburg (Alemanya). Per tant es constitueix amb aquest agermanament un grup de quatre ciutats compromeses a treballar conjuntament per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. Mollet del Vallès finalitza una segona etapa d’agermanaments i consolida la seva aposta europea treballant des del nivell local per a construir una Europa més solidària i aportar el seu gra de sorra per a la creació de la identitat europea. 

Montélimar és considerada com la porta d'entrada a la Provença, una ciutat històrica que ofereix una bona qualitat de vida. Situada al centre d'Europa, gaudeix de dinamisme econòmic i d'unes característiques locals que la converteixen en una ciutat polifacètica. Montélimar és el punt de partida ideal per a tot tipus d'excursions turístiques, així com un centre cultural de referència del sud dels departament de la Drôme a la regió d'Auvergne-Roine-Alps.e.

El ciutadà més famós de la ciutat és Émile Loubet, que va ser president de la República Francesa de 1899 a 1906.

https://www.montelimar.fr/

Ravensburg (Alemanya)

Ravensburg

El dissabte 22 d'abril de 2017 va tenir lloc a l'Ajuntament de Mollet del Vallès  l'acte solemne de signatura de l'agermanament entre les ciutats de Mollet i Ravensburg. Aquest vincle entre les dues ciutats va ser ratificat per l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i l'alcalde de Ravensburg, Daniel Rapp, en un acte al que també hi van assistir delegacions de Rivoli i Montélimar.

Mollet i Ravensburg ja feia temps que mantenien una estreta relació, especialment amb els intercanvis que s'han fet, entre d'altres, amb les escoles de música, amb el programa Erasmus + o amb l'IES Gallecs. A partir de la signatura d'agermanament, es mantindran i ampliaran aquests intercanvis.

L'acord també comportarà fomentar i ampliar la col·laboració especialment en els àmbits de joventut, educació, esport, cultura, treball i economia així com promoure el contacte, sobretot pel que fa les trobades de joves i, alhora, fomentar la consciència europea.

Ravensburg és una ciutat alemanya que pertany a l'estat federal de Waden-Buttemberg, una de les regions més potents d'Europa. Té 49.327 habitants i se la coneix com la ciutat de les torres per la gran quantitat de torres medievals que hi ha en el seu casc urbà.

http://www.ravensburg.de/rv/es/

Rivoli (Itàlia) 

Rivoli

La ciutat de Mollet del Vallès està agermanar amb la ciutat italiana de Rivoli. El protocol d’agermanament es signà a la ciutat italiana el 27 de setembre de 1986 i a Mollet el 28 de febrer de 1987. Es va cloure, així, un procés de relacions i d’intercanvis que van iniciar-se el 1981 a Madrid, en el marc d’una assemblea del Consell de les Ciutats Unides d’Europa.

Aquest agermanament es va sumar a un conjunt de d’agermanaments impulsats des del nord d’Itàlia amb municipis catalans durant els anys vuitanta (Barberà del Vallès amb Gruglilasco; Cerdanyola del Vallès amb Collegno, Montcada i Reixac amb Setttimo Torinese; i Mollet del Vallès amb Rivoli; entre ciutats veïnes dels vallesos catalans i ciutats veïnes piemonteses del nord de Torí (Itàlia).

A partir de l’any 1998, hi van haver diversos contactes i reunions de reforç entre els dos consistoris per intensificar les relacions entre les dues ciutats agermanades sota el lema “Europa i la pau, a través dels joves (any 2005),” i el “Compromís pel foment de la formació i l’ocupacio juvenil (any 2013), també sumant les voluntats de les ciutats de Ravensburg (Alemania) i Kranj (Eslovènia), amdues agermanades amb Rívoli en el marc de la reconciliació i la solidaritat europea.

Els darrers anys, el treball conjunt s’ha fonamentat en intercanvis culturals, administratius i de joves, en els quals han participat les colles gegantera i de diables, la Banda de Joves Músics i alumnes d'institut; així com grups de joves en el marc del camp de treball europeu, mediambiental i per la pau, que s'organitza a Rivoli.

http://www.comune.rivoli.to.it/

San Juan de Cinco Pinos (Nicaragua)

San Juan de Cinco Pinos

La ciutat de Mollet del Vallès i el municipi de San Juan de Cinco Pinos (Nicaragua) van signar el protocol d’agermanament el 16 de maig de 1989 a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

En el marc d’una campanya de solidaritat local de desenes de municipis catalans amb els pobles de Nicaragua després del derrocament de la dictadura d’Anastasio Somoza triomf de la revolució sandinista.

Des d’aleshores s’han enfortit els llaços de relació, especialment durant el 1998, amb la resposta ciutadana a la situació d’emergència soferta pel poble nicaragüenc després del pas de l’huracà tropical Mitch, tot i que abans ja hi havia una consciència ciutadana d’agermanament solidari.

Gràcies als projectes, a les campanyes i als intercanvis institucionals, va ser la gran resposta ciutadana a la campanya d’emergència, la que va consolidar definitivament aquest agermanament en tots els molletans i les molletanes.

Des de l’Ajuntament de Mollet del Vallès s’ha anat incrementant el compromís solidari i les aportacions econòmiques en tots els projectes de desenvolupament per oferir als cincopineños un nivell de vida més digne en millorar les vies de comunicació (ponts i carreteres) i reforç dels serveis bàsics d’educació, salut, aigua, habitatge i producció agrària i forestal.

L'octubre de 2005, vuit ajuntaments del Vallès van signar un manifest per continuar impulsant la col·laboració en xarxa entre municipis vallesans amb els sis municipis de la comarca nica, fronterera amb Honduras, de Chinandega Norte; amb els agermanaments entre Parets del Vallès i San Francisco de Cuajiniquilapa, Montornès del Vallès i Villanueva, Sant Fost de Campsentelles i Somotillo, Martorelles i San Pedro de Potrero Grande, i l’Ametlla del Vallès i Sant Tomàs del Nance; i la col.laboració solidària de Canovelles, Montmeló, Bigues i Riells, i Lliçà d’Amunt; i l’agermanament inicial de San Juan de Cinco Pinos i Mollet del Vallès.

https://cincopinos.jimdo.com/

Fitxers relacionats 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
1