25è Aniversari de l'escola Joan Salvat-Papasseit Escultura de 86 cms d'ample x 14 cms de fons x 65 cms d'alçada elaborada en acer Cor-ten i els diferents elements soldats per arc elèctric, obra de Ricard Mira López. És una iniciativa del director de l'escola Joan Salvat-Papasseit del moment (Enrique Collado), amb el suport de l'Ajuntament, per tal de commemorar el 25è aniversari del centre educatiu. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

25è Aniversari de l'escola Joan Salvat-Papasseit

Escultura de 86 cms d'ample x 14 cms de fons x 65 cms d'alçada elaborada en acer Cor-ten i els diferents elements soldats per arc elèctric, obra de Ricard Mira López. És una iniciativa del director de l'escola Joan Salvat-Papasseit del moment (Enrique Collado), amb el suport de l'Ajuntament, per tal de commemorar el 25è aniversari del centre educatiu.
25è Aniversari de l'escola Joan Salvat-Papasseit.

L'obra reprodueix la figura d'un cor doblegada amb la paraula Edisson conformada mitjançant forats trepanats amb broca sobre l'acer. La placa col·locada sobre l'escultura és de llautó que s'ha unit a l'escultura amb cargols. S'hi llegeix la següent inscripció gravada: A Joan Salvat-Papasseit. Ajuntament de Mollet del Vallès, 25è aniversari 1974-1975 1999-2000.

L'autor es va inspirar en un vers del poema visual titulat 'Marxa nupcial', publicat el 1921 al llibre L'irradiador del port i les gavines. Es tracta d'un poema en què Salvat-Papasseit cita dos personatges avantguardistes: Charles Chaplin i Thomas Edisson (que va ser un dels més importants inventors del segle XX; entre d'altres, va inventar la bombeta, la dinamo, el perfeccionament del telèfon, del telègraf...). El vers diu: Més t'estimo l'EDISSON.  

Any de fundació
2000
Adreça
Pati del CEIP Joan Salvat-Papasseit (avinguda Caldes de Montbui, 3-5)