Gallecs Element principal de la rotonda situada en l'encreuament entre els carrers Nicaragua i Gallecs que representa una arada de ferro restaurada i pintada de blau situada en el punt central i més elevat de la rotonda. Els autors, Josep Maria Mompín Valeri i Xavier Rabal Vallespín, simulen els solcs dels camps de cultiu amb les franges que hi ha a la superfície de la rotonda, al·ludint així a l'essència de l'espai rural de Gallecs, alhora que fan un reconeixement del nostre passat i orígens rurals. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Gallecs

Element principal de la rotonda situada en l'encreuament entre els carrers Nicaragua i Gallecs que representa una arada de ferro restaurada i pintada de blau situada en el punt central i més elevat de la rotonda. Els autors, Josep Maria Mompín Valeri i Xavier Rabal Vallespín, simulen els solcs dels camps de cultiu amb les franges que hi ha a la superfície de la rotonda, al·ludint així a l'essència de l'espai rural de Gallecs, alhora que fan un reconeixement del nostre passat i orígens rurals.
Gallecs.

La superfície de la rotonda que acull l'escultura Gallecs està coberta de gredes volcàniques, de color marró fosc. En la meitat oest de la rotonda, les gredes s'alternen, en franges radials, amb materials triturats de la construcció -totxo, maó, gres- de color marró vermellós. En la meitat est, s'observen dos clots, coberts de còdols de riu, En un dels clots es va plantar un magraner i en l'altre, plantes herbàcies. Per delimitar els clots i les franges de diferent coloració de greda entre si, es van fer servir xapes d'acer Cor-ten.

La rotonda es va executar durant un intens període de sequera en què es van restringir dràsticament els regs dels jardins. Per aquest fet, els autors van inspirar-se en la Geria, un paratge de Lanzarote on els agricultors cultiven vinyes i fruiters en clots excavats en la greda volcànica, de manera que les plantes queden protegides del vent i retenen millor la humitat. L'arada va ser una donació de Salvi Safont i la Brigada d'obres i oficis municipal la va pintar de blau.

Any de fundació
2007
Adreça
Encreuament entre els carrers Nicaragua i Gallecs (entrada al camí rural de Gallecs)