Moll de Mollet Escultura en forma de peix d'aproximadament 9 mts de llargada; alçada en el punt mínim de la cua d'1,5 mts, i alçada màxima de 2,7 mts en la zona que simula la cua del peix. Una part del Moll de Mollet travessa la paret de la Biblioteca de Can Mulà i sobresurt a l'exterior una llargada de 0,95 mts amb una alçada d'1,95 mts. Observant l'escultura des de la porta d'accés a la sala, es veuen dos cercles retallats a l'estructura metàl·lica; un de menys diàmetre que simula un ull de peix i un de més gran que representa la boca oberta. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Moll de Mollet

Escultura en forma de peix d'aproximadament 9 mts de llargada; alçada en el punt mínim de la cua d'1,5 mts, i alçada màxima de 2,7 mts en la zona que simula la cua del peix. Una part del Moll de Mollet travessa la paret de la Biblioteca de Can Mulà i sobresurt a l'exterior una llargada de 0,95 mts amb una alçada d'1,95 mts. Observant l'escultura des de la porta d'accés a la sala, es veuen dos cercles retallats a l'estructura metàl·lica; un de menys diàmetre que simula un ull de peix i un de més gran que representa la boca oberta.
Moll de Mollet.

L'escultura Moll de Mollet està conformada a partir de la unió per arc elèctric de xapes d'acer al carboni corbades per simular el moviment del peix dins de l'aigua. Integrats a banda i banda de la cua del moll, davant del taulell del préstec, hi ha dos sortints horitzontals de 35 cms d'alçada i prop d'1 mt de llargada, que simulen aletes i que van ser pensats per utilitzar-se com a bancs per als més menuts.

L'obra es va acabar superficialment amb un envarnissat per tal de protegir l'escultura de la corrosió però també per provocar un contrast entre la pedra de les parets de Can Mulà deixades a la vista, com a gest de complicitat entre el passat i la modernitat.

L'escultura representa un peix en referència al moll (peix del génere Mullus, de la família dels múl·lids), que es va començar a utilitzar com a senyal heràldic durant la segona meitat del segle XIV, segons l'historiador Joan Galtés. L'escut tenia caràcter de senyal parlant per la similitud que es va establir antigament entre els noms Mollet i moll.  

Any de fundació
1990
Adreça
Biblioteca de Can Mulà (Parc de Can Mulà)