Monument al Mil·lenari de Mollet Monòlit d'alumini, ferro i pedra, al·legòric de l'evolució de Mollet durant els mil anys d'existència, simbolitzada en pedra granítica amb la inscripció 993, obra de Cesc Bas. Inaugurat el 7 de novembre de 1993 en commemoració dels mil anys del primer document històric conegut on s'esmenta el poble de Mollet. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Monument al Mil·lenari de Mollet

Monòlit d'alumini, ferro i pedra, al·legòric de l'evolució de Mollet durant els mil anys d'existència, simbolitzada en pedra granítica amb la inscripció 993, obra de Cesc Bas. Inaugurat el 7 de novembre de 1993 en commemoració dels mil anys del primer document històric conegut on s'esmenta el poble de Mollet.
Monument al Mil·lenari de Mollet.

El monument té dos blocs centrals fets d’alumini fos de manera que, units, formen una M (Mollet i també Mil·lenari). De la pedra en surten quatre barres d’acer cortén oxidat per donar sensació d’antiguitat.

A la segona cara del monòlit hi trobem un pagès vestit típic amb la falç a la cintura, al costat d’una torre que recorda el campanar de l’església, en al·lusió al nostre origen rural. A la tercera cara del monument hi ha dues figures amb vestits moderns: una nena, símbol de projecció de la ciutat cap al futur, sobresurt del conjunt, a la cantonada, entre el present i el futur. A la quarta cara, hi ha una planxa d’acer cortén oxidat i a sobre, cobrint la part superior, una altra d’acer inoxidable, símbol de modernitat i el futur.

Any de fundació
1993
Adreça
Rambla Nova amb carrer Josep Maria Escarré