Mollet incrementarà la neteja a la via pública i la recollida de residus L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat el nou contracte de neteja de l’espai públic i la recollida de residus per als pròxims cinc anys per un import màxim de 4,8 milions d’euros, un milió més que el contracte actual. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mollet incrementarà la neteja a la via pública i la recollida de residus

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat el nou contracte de neteja de l’espai públic i la recollida de residus per als pròxims cinc anys per un import màxim de 4,8 milions d’euros, un milió més que el contracte actual.

Mollet incrementarà la neteja a la via pública i la recollida de residus.

Amb l’objectiu d’intensificar la neteja viària a tots els espais públics de la ciutat, el nou contracte preveu un seguit de millores per reforçar i incrementar el servei. Així, el nou servei busca augmentar la recollida selectiva del municipi per assolir el 60% l’any 2030, tal com marca la Unió Europea.

 Les principals modificacions del nou contracte respecte l'anterior són:

 Més neteja amb aigua a la via pública.

  • Incorporació de nova maquinària i increment de la plantilla.
  • Augment de les hores de neteja durant la setmana, també en dies festius.
  • Renovació de tots els contenidors d’orgànica i de rebuig per nous contenidors intel·ligents.
  • Incorporació de nous vehicles més eficients.
  • Augment de la neteja interior i exterior d’orgànica i rebuig amb un servei propi de rentat de contenidors.
  • Recollida de mobles i voluminosos 6 dies a la setmana (de dilluns a dissabte).  

A més a més, el nou contracte també preveu la introducció d’un model de neteja i recollida eficient energèticament. L’empresa adjudicatària haurà de presentar un projecte per instal·lar plaques fotovoltaiques i que tota l’energia consumida provingui de fonts renovables.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha destacat que dos dels  objectius del nou plec són “d’una banda, incrementar els equips de neteja a l’espai públic i, de l’altra, augmentar el servei de neteja viària amb aigua”. Dionisio afegeix, a més, que l’objectiu de la incorporació dels contenidors intel·ligents “ és arribar fins al 60% la recollida selectiva del municipi tal com marca la Unió Europea”.

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat avui aquest contracte per 15 vots a favor i 8 abstencions.

EU TRANSFORM

 Una de les propostes que s’ha valorat i incorporat en el nou plec de clàusules del contracte del servei de recollida de residus de la ciutat és el resultat del projecte pilot de ciència ciutadana EU TRANSFORM, dut a terme per l’Ajuntament amb la UB, la UAB, la Generalitat de Catalunya i Science for Change.

 En el marc d’aquest projecte, alumnes de quatre centres educatius de Mollet (Institut Vicenç Plantada, Escola Sant Gervasi, Centre d’Estudis Mollet i Agrupació Escolar Anselm Clavé) han treballat en la creació d’un joc interactiu per conèixer i analitzar l’opinió i la visió de la ciutadania de Mollet respecte la gestió de residus amb nous sistemes innovadors de recollida.

 El joc interactiu l’ha fet servir l’alumnat amb les seves famílies i a peu de carrer amb l’objectiu de rebre suficient informació per tractar i analitzar aquesta informació a mode d’enquesta cercant que els resultats fossin estadísticament representatius. De l’anàlisi, el projecte conclou que els contenidors intel·ligents són l’opció preferida per a la recollida de residus a la ciutat de Mollet.

 11 ciutats cat 150x268   13 clima cat 150x225

 

 
   

Etiquetes