El Consell de Ciutat , una aposta per la participació ciutadana El Ple de l’Ajuntament ha aprovat el reglament del Consell de Ciutat, el màxim òrgan de participació ciutadana impulsat pel govern de la ciutat. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

El Consell de Ciutat , una aposta per la participació ciutadana

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat el reglament del Consell de Ciutat, el màxim òrgan de participació ciutadana impulsat pel govern de la ciutat.

El Consell de Ciutat , una aposta per la participació ciutadana.

El reglament aprovat ahir per unanimitat dels grups presents, recull diferents propostes que en milloren el redactat. El Consell de Ciutat es constituirà formalment durant el proper mes de febrer.

El Consell de Ciutat es reunirà dues vegades l’any i estarà format per un representant de cada grup municipal, un representant de cada un dels consells municipals sectorials (escollit pel propi consell), 10 representants del teixit associatiu de la ciutat, 5 representants de les organitzacions sindicals, professionals i empresarials més representatives de la ciutat, 5 persones individuals d’especial rellevància ciutadana i 4 persones més que han estat escollides a través d’un sorteig aleatori entre el padró. L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, presidirà el Consell de Ciutat.

El procés per escollir les 40 persones que formaran part del Consell de Ciutat també ha estat participatiu i ha recollit diferents propostes dels grups municipals.

Què és el Consell de Ciutat?
El Consell de Ciutat és un òrgan ja previst en el Reglament de Participació Ciutadana que l’Ajuntament de Mollet va provar l’any 2005 per unanimitat. L’Ajuntament de Mollet ha entomat en els darrers anys l’important procés participatiu d’elaboració del Pla Estratègic, fet que ha retardat la creació del Consell de Ciutat. A l’inici d’aquest mandat, l’alcalde va prendre el ferm compromís de crear aquest òrgan.

Les funcions principals que ha de tenir el Consell de Ciutat són debatre els plans d’actuació generals i emetre informes en matèria de desenvolupament econòmic, local, planificació estratègica de la ciutat i grans projectes urbans. També podrà assessorar el govern, proposar estudis i promoure el debat sobre temes d’interès ciutadà.
 

Etiquetes