El Baix Vallès aposta pel sector empresarial i l’emprenedoria Aquest matí s’ha presentat la primera acció del projecte de creació de la plataforma electrònica de serveis de negoci, una acció formativa dirigida a empresaris i emprenedors del Baix Vallès. Aquest projecte, cofinançat pel fons europeu FEDER, la Diputació de Barcelona i vuit municipis del Baix Vallès, compta també amb la col•laboració del teixit empresarial de la comarca. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

El Baix Vallès aposta pel sector empresarial i l’emprenedoria

Aquest matí s’ha presentat la primera acció del projecte de creació de la plataforma electrònica de serveis de negoci, una acció formativa dirigida a empresaris i emprenedors del Baix Vallès. Aquest projecte, cofinançat pel fons europeu FEDER, la Diputació de Barcelona i vuit municipis del Baix Vallès, compta també amb la col•laboració del teixit empresarial de la comarca.

El Baix Vallès aposta pel sector empresarial i l’emprenedoria.

Des del 12 de juny i fins al 23 d’octubre s’impartiran més de 40 sessions formatives als vuit municipis sobre els beneficis que l’ús de les Tecnologies de la Informació poden aportar als seus negocis així com diverses idees de negoci en l’àmbit empresarial i de l’emprenedoria. Coordinat per l’Ajuntament de Mollet, els municipis que hi participen en aquest projecte són: Santa Perpètua de Mogoda, Parets del Vallès, Montornès del Vallès, La Llagosta, Sant Fost de Campsentelles, Montmeló i Martorelles. La roda de premsa ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i l’han acompanyat l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco i el regidor de Promoció Econòmica de l’ajuntament de Montornés, Pascual López.

Aquestes accions formatives compten amb el suport d’empreses privades com: AGTIC, la Cambra de Comerç de Barcelona i de Sabadell; Camerdata, Camerfirma, el Consell Intersectorial d’Empresaris (CIESC) i PIMEC. Aquestes formacions giraran entorn a set temàtiques:

• Implantació del document electrònic en una organització
• El nou paradigma de l’empresa i l’economia en xarxa i els negocis per Internet
• Claus per portar a terme una estratègia digital efectiva que ens porti clients
• Com fer negoci a través de l’ús de la informació de mercat
• El certificat digital: què és i per què serveix?
• Posicionament del negoci a Internet
• Com implementar la facturació electrònica al vostre negoci

Durant la presentació d’aquestes accions formatives l’alcalde de Mollet, Josep Monràs ha destacat que aquest projecte de plataforma electrònica de serveis de negoci i aquesta primera acció són “fruit del treball en xarxa dels vuit municipis del Baix Vallès i que s’està portant a terme amb una estreta col·laboració i complicitat del teixit empresarial; els ciutadans demanen a l’administració que treballem conjuntament i aquest és un clar exemple”.

Per Josep Monràs, “l’objectiu d’aquest projecte, que no hauria estat possible sense el suport de la Diputació de Barcelona, és facilitar l’activitat econòmica al Baix Vallès i la creació de riquesa que permeti, no només mantenir llocs de treball sinó també crear-ne de nous”. Les accions formatives que s’han presentat aquest matí ja estan penjades als webs municipals dels vuit ajuntaments que hi estan en aquesta plataforma i aquells empresaris i emprenedors interessats ja ho poden consultar.

Plataforma de serveis de negoci
El projecte, en el qual s’emmarca aquesta primera acció formativa, consisteix en una plataforma electrònica que doni serveis de negoci a les empreses i professionals del Baix Vallès. És a dir, que les empreses del territori, o aquelles que s’hi implantin de nou, podran gaudir d’una sèrie de serveis amb l’administració pública local de manera electrònica i no presencial, amb l’objectiu de guanyar eficiència i eficàcia en els seus negocis i, per tant, competitivitat. Així, potencialment, els beneficiaris del nou projecte seran 36 polígons d’activitat econòmica, més de 10.000 empreses (comptant PIMES i petit comerç), professionals autònoms i nous emprenedors.

Els destinataris principals de la plataforma són, d’una banda les empreses del Baix Vallès, i de l’altra, els nous negocis que busquin implantar-se en el territori, per als quals la plataforma pot ser un reclam a l’hora de decidir on s’ubiquen. Segons Monràs, “la plataforma és una gran oportunitat per al Baix Vallès per a la implantació de noves empreses i la creació de nous llocs de treball, ja que se’ls oferirà més agilitat i, per tant, més competitivitat”. Aquest projecte desenvolupa, a més, la línia estratègica Cooperar i desenvolupar el territori del Baix Vallès del Pla Estratègic Mollet2025 i la Declaració del grup de municipis impulsors per una gestió compartida al Baix Vallès, signat pel conjunt d’alcaldes el passat 8 de març de 2011 a La Llagosta.

Imatges relacionades

FEDER-port.jpg
FEDER-port.jpg

Etiquetes