En marxa la programació de tardor d’Arts i Escena L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua impulsant la programació cultural per mitjà del programa de difusió Arts i Escena. Com és habitual, el programa recull les propostes culturals en el camp de les arts escèniques, les arts plàstiques i les arts musicals adreçades a tots els públics, en aquest cas, entre els mesos d’octubre d’enguany i gener de l’any vinent. Una proposta en la qual el teatre es veu molt reforçat. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

En marxa la programació de tardor d’Arts i Escena

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua impulsant la programació cultural per mitjà del programa de difusió Arts i Escena. Com és habitual, el programa recull les propostes culturals en el camp de les arts escèniques, les arts plàstiques i les arts musicals adreçades a tots els públics, en aquest cas, entre els mesos d’octubre d’enguany i gener de l’any vinent. Una proposta en la qual el teatre es veu molt reforçat.

Portada del programa de l'Arts i Escena octubre 2023 / gener 2024.

Aquesta edició de tardor inclou més d’una trentena de propostes de primer nivell per a tots els públics i gustos donant, també, protagonisme als artistes i a les iniciatives locals com l’antologia La leyenda del beso, a càrrec de l’Associació Musical Sarsuela de Mollet; l’espectacle dels 30 anys del Galiot Teatre, i el concert Kantikune, al voltant de la figura de Joan Abelló.

La regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, ha destacat “l’esforç important que hem fet per oferir una gran programació que abasta tots els àmbits de les arts escèniques i plàstiques. D’aquesta manera, completem i enriquim les activitats culturals que pot gaudir la ciutadania de Mollet del Vallès al llarg de l’any”.

Un any més, l’Arts i Escena es reparteix en 4 apartats ben diferenciats, dels quals destaquem les següents activitats:

Arts Escèniques

  • La flauta màgica, de la Companyia Ferro. Espectacle infantil, adreçat als nens i nenes de fins a 12 anys.
  • Trencats, de la Companyia Liant la Troca. Espectacle protagonitzat, un cop més, per un grup de persones amb diferents capacitats, tant artístiques com motrius.
  • Paisatges de la memòria, de Toni Cots i Esther Freixa i Ràfols. Mitjançant imatges, paraules i cants, la peça ens proposa un diàleg i un multi-relat protagonitzat per dos éssers solitaris i impredictibles en el seu procedir.
  • I el divendres, què?, de Planeta Impro. Espectacle d’improvisació personalitzat, en el qual els actors i les actrius creen històries improvisades a partir de les frases que els escriu el públic assistent.
  • Les pirates de terra endins, de la Companyia Teatre Mòbil. Al País de Bufilàndia ha desaparegut el riure! Espectacle infantil d’humor perquè rigui tota la família.
  • M’esperaràs, dirigit per Albert González. En Ruben, un professor universitari i en certa manera un fracassat en l’amor, assisteix a un sopar que li han preparat els amics per intentar trobar-li parella.
  • Baobab, de la Companyia La Pera Llimonera (direcció de Toni Albà). Dos venedors ambulants, refugiant-se d’una gran tempesta, expliquen la història d’un bolet i un esquirol que, degut a la guerra, emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure.
  • Balls i cançons en dansa, de l’Escola de Dansa l’Esbart Dansaire de Mollet del Vallès. Conjunt de balls –uns tal com ens han arribat segons el patrimoni tradicional, altres, lliurement recreats- que des de la seva senzillesa i la seva ingenuïtat ens retornen l’alegria dels jocs i la innocència de la infantesa.
  • Follia, 7 glops de deliri, de l’Esbart Dansaire de Mollet del Vallès. Amb el vi com a protagonista, l’espectacle ens submergeix en tot allò que es crea al voltant d’aquesta beguda mil·lenària.
  • 30 anys de Galiot Teatre, de la Companyia Galiot Teatre. Per celebrar els 30 anys dedicats a l’art dels titelles, Jordi Monserdà torna al mateix escenari on va agafar el primer titella: el Teatre Municipal de Can Gomà.

 

Arts Plàstiques

 

  • Abelló a Costa d’Ivori. Exposició de les obres i fotografies que van fer Joan Abelló i Albert Costa en el seu viatge a Costa d’ivori, el 1987. També inclou la part de col·lecció d’art de la Costa d’Ivori de Joan Abelló.
  • Un paisatge imaginari. Abelló. A les obres i fotografies de Joan Abelló s’hi aplica l’algoritme d’intel·ligència artificial per a la producció de noves obres i retrats.
  • Retrat d’un impostor. Exposició multidisciplinar del pintor Luis Vaquero Mateo.
  • Premi de Fotografia Sant Vicenç 24. Exposició de les fotografies guanyadores de la XXIX edició del Premi del Concurs de Fotografia de Sant Vicenç 2024, dedicat al llenguatge fotogràfic que s’articula al voltant d’un eix comú, Mollet.

 

Arts musicals

 

  • Evil hunts me, d’Alan Pardo (guitarra i veu) i Jose Bluefingers (guitarra). Blues tradicional, des d’una perspectiva actual, que ens endinsa en l’atmosfera dels clàssics del gènere, on la veu és la protagonista.
  • ¿Os acordáis?, d’Albert Pla. Sol a l’escenari, en estat pur, el cantautor polifacètic torna amb la força que té per teatralitzar les seves cançons i aconseguir un espectacle d’una poètica inusual, devastadora i electritzant.
  • Concert de Santa Cecília sobre el cinema, de l’Associació Musical Pau Casals. La banda de música oferirà el seu tradicional concert de Santa Cecília, una cita imprescindible en el món de la música de banda.
  • Time lapse trio, amb David Pastor (trompeta), Francesc Capella (arranjaments i piano) i Thomas Kent Warburton (contrabaix). Autèntica regressió musical que recupera els clàssics del jazz amb el propòsit d’apropar les melodies més clàssiques a l’audiència.

 

Arts visuals

 

  • Millenium: los hombres que no amaban a las mujeres, de Niels Arden Oplev. El ric industrial Henrik Vanger contracta el periodista de la revista Millenium, Mikael Blomqvist, perquè esbrini què va passar amb la seva neboda Harriet, desapareguda quan tenia 16 anys.
  • Memòria i resiliència. Vídeo i col·loqui sobre els límits que separen la raó de la condició humana, amb una incursió als confins de la realitat i una reflexió sobre la violència a la guerra.
  • Drive, de Nicolas Winding Refn. L’especialista en conducció Half Nelson, un home tranquil i solitari, treballa de dia com a doble de pel·lícules i de nit fa de xofer de criminals perillosos.

 

Podeu trobar informació de totes les activitats programades a: ArtsEscena_octubre2023_gener 2024 (genial.ly)

Objectius de Desenvolupament sostenible