Es posa en marxa la programació d’hivern - primavera d’Arts i Escena amb una trentena de propostes de primer nivell L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua impulsant la programació cultural per mitjà del programa de difusió Arts i Escena. Com és habitual, el cicle recull les propostes culturals de diferents disciplines adreçades a tots els públics, en aquest cas, entre els mesos de febrer i maig de 2024. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Es posa en marxa la programació d’hivern - primavera d’Arts i Escena amb una trentena de propostes de primer nivell

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua impulsant la programació cultural per mitjà del programa de difusió Arts i Escena. Com és habitual, el cicle recull les propostes culturals de diferents disciplines adreçades a tots els públics, en aquest cas, entre els mesos de febrer i maig de 2024.

Portada de la programació de l'Arts i Escena febrer-maig 2024.

El cicle Arts i Escena ofereix una trentena de propostes de primer nivell per a tots els públics i gustos en el tram final de la temporada 2023-2024. Un cop més, les diferents activitats abasten les arts escèniques, plàstiques, musicals i visuals amb el teatre i la dansa com a apostes destacades.

 

La regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, ha destacat que en aquesta segona meitat de la temporada “mantenim la voluntat d’oferir un cicle d’activitats complet que ens permeti arribar al conjunt de la ciutadania de Mollet del Vallès en tota la seva diversitat i que complementi la resta d’activitats culturals que es programen al llarg de l’any a la ciutat”.

 

L’Arts i Escena es reparteix en 4 apartats ben diferenciats, dels quals destaquem les següents activitats:

 

Arts Escèniques

 

  • On és la fada alegria?, d’Increïble produccions. Espectacle infantil, que trenca estereotips amb una estètica moderna, un llenguatge actual i uns personatges sorprenents.
  • Dins el cor, d’Ada Cosidó. Conte propi, adreçat a públic infantil, que parla de les amistats i de la companyia.
  • De perras y criadas, de la Companyia White Rabbit – Creacions Escèniques. Emotiu, divertit i apassionant relat a mig camí entre la realitat i la ficció, on la protagonista ens explica en primera persona com va viure la migració la seva família durant la postguerra espanyola.
  • I el divendres, què? Hermana, ya no, d’Àfrica Moment i Katja Diao. Monòleg d’autoficció en el qual l’actriu, d’origen senegalès, ens fa arribar la seva experiència i la seva visió sobre temes de raça i de gènere. Un espectacle ple de força i de passió.
  • La Ventafocs, de la Companyia La Roda Produccions. Dotze de la nit: la Ventafocs perd la sabata que la Fada Madrina li ha proporcionat per anar al Ball de Màscares de l’últim curs. Espectacle infantil en què els protagonistes s’adonen de l’objectiu que els uneix: aconseguir la beca d’estudis musicals de la Universitat de Julliars.
  • Ànima, d’Oscar Dasí. Espectacle amb motiu del Dia Internacional de la Dansa que recrea la decisió de néixer de nou.
  • Després de la pluja, de la Companyia Wonderground. Espectacle amb motiu del Dia Internacional de la Dansa que observa com el moviment humà és un reflex de la naturalesa.
  • Un concert a la Casa Blanca, de Jordi Roigé. Recreació de la conversa que Pau Casals va mantenir amb el president Kennedy el novembre de 1961 quan el músic va ser convidat a fer un concert a la Casa Blanca.

 

Arts musicals

 

  • Alosa, de Giuleta Vidal (veu i percussió) i Irene Romo (veu, violoncel i percussió). Projecte que neix de dues amigues que s’ajunten per fer música tradicional catalana.
  • Notes Divines, d’Estoc de Veus. Concert + tast de vins que explora tots els sentits. En aquest espectacle, les peces musicals potencien i expliquen l’esperit de cada vi, acompanyat d’escenes que ens recreen moments visuals molt estimulants.
  • Libre Albedrío, de Venecia Flúor. Tercer projecte musical del grup folkloreprogressiu, marcat per l’alegria i la voluntat de desig, expressat des del cinisme crític habitual en Venecia Flúor.

 

Arts visuals

 

  • Escape Room. La pel·lícula, d’Hèctor Claramunt. Quatre amics decideixen anar a un joc d’escapada (escape room) per donar un tomb a la rutina. Aviat descobreixen que si en volen sortir, han de posar a prova la seva amistat.
  • Suro, de Mikel Gurrea. Helena i Ivan es proposen començar una nova vida als boscos de sureres fugint de l’estrès de la ciutat. Aviat s’adonaran que aquesta vida no és tan idíl·lica com es pensen i les diferències entre ells posaran en perill el seu futur com a parella.
  • Visions d’un temps dilatat. CRA’P presenta en col·laboració amb els Arxius OVNI-Observatori de Vídeo No Identificat i el Centre Cultural La Marineta un programa de vídeo amb col·loqui posterior sobre les presències transmeses i evocades a través d’experiències vitals.

 

Arts Plàstiques

 

  • Premi de Fotografia Sant Vicenç 24. Exposició de fotografies guanyadores de la XIX edició del Premi Concurs de Fotografia de Sant Vicenç 2024.
  • L’esperit d’Abelló. El fotògraf Màrius Gómez, guanyador del Premi de Fotografia Sant Vicenç 23 de la categoria Any Abelló, presenta una sèrie d’instantànies preses a la Casa del Pintor impregnades de l’aura del mestre.
  • Maribel Guillén. Guanyadora del Feminartist 2023. Exposició al Racó de l’Artista.
  • Vint-i-cinc esglaons. Celebració del 25è aniversari de l’Associació d’Artistes Crea amb l’exposició Vint-i-cinc esglaons, fruit d’un recorregut de 25 anys caminant, pujant i baixant pels esglaons de l’art, l’expressió i el feminisme, entre d’altres, en diàleg continuat amb els esdeveniments de la ciutat.

Podeu trobar informació de totes les activitats programades al web municipal.