Es presenta el darrer número de la revista Notes Aquest passat diumenge, coincidint amb Sant Vicenç, patró de Mollet, ha tingut lloc l’acte de presentació del número 38 de la revista Notes, publicació del Centre d’Estudis Molletans. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Es presenta el darrer número de la revista Notes

Aquest passat diumenge, coincidint amb Sant Vicenç, patró de Mollet, ha tingut lloc l’acte de presentació del número 38 de la revista Notes, publicació del Centre d’Estudis Molletans.

Es presenta el darrer número de la revista Notes.

En la miscel·lània del Notes 38 hi ha un total de vuit articles de temàtiques ben diverses: un judici d’època medieval sobre les aigües de Martorelles, els conreus tradicionals d’horta i fruiters al Baix Vallès, els primers anys de l’empresa de motos Derbi, la figura de Joan Campañà, l’exili republicà del molletà Salvi Vidal, i les cròniques sobre Mollet a Mundo Diario durant els anys previs a la transició democràtica.

Així mateix, aquest volum recorda amb dos articles el paper decisiu de dos mossens que ens deixaven l’any 2021. D’una banda, Mn. Joan Galtés, l’impulsor, conjuntament amb un petit grup de joves universitaris, del primer volum de la revista Notes i, de l’altre, Mn. Joaquim Brustenga, qui va facilitar la creació del Centre d’Estudis Molletans.

En l’apartat de memòria oral hi ha una entrevista a Lluís Bonal, un conegut botiguer i aficionat a la fotografia que durant vint-i-set anys –de 1983 a 2010– va captar més de nou mil instantànies de la profunda transformació que vivia Mollet i que avui constitueixen un fons documental de gran valor historiogràfic.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha volgut “agrair a totes les persones que han participat en aquest darrer volum i agrair també, i molt especialment, a la feina que al llarg d’aquests anys s’està fent des del Centre d’Estudis Molletans, una feina que ha comportat, per exemple, que la revista Notes s’hagi convertit en la principal font de coneixement sobre Mollet i el Baix Vallès i en obra de referència i consulta obligatòria per conèixer la nostra història”.

El darrer número de la revista Notes es pot adquirir per 12 € al Museu Abelló o consultar i/o descarregar dins d'aquest web municipal a l’apartat https://www.molletvalles.cat/ca/la-ciutat/centre-destudis-molletans-1/revista-notes

Al Museu Abelló també es poden adquirir totes les publicacions del Centre d’Estudis Molletans.

Etiquetes