L’Ajuntament presenta la campanya Mercat Zero Envasos L’Ajuntament de Mollet del Vallès posa en marxa aquesta setmana la campanya Mercat Zero Envasos que es durà a terme al Mercat Municipal els pròxims mesos. L’objectiu és treballar per assolir el repte de reduir l’ús d’envasos de plàstic d’un sol ús i contribuir a disminuir el seu volum i, per tant, la petjada ecològica que provoquen. Aquesta iniciativa comptarà amb la col·laboració de l’alumnat de l’Institut Aiguaviva. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

L’Ajuntament presenta la campanya Mercat Zero Envasos

L’Ajuntament de Mollet del Vallès posa en marxa aquesta setmana la campanya Mercat Zero Envasos que es durà a terme al Mercat Municipal els pròxims mesos. L’objectiu és treballar per assolir el repte de reduir l’ús d’envasos de plàstic d’un sol ús i contribuir a disminuir el seu volum i, per tant, la petjada ecològica que provoquen. Aquesta iniciativa comptarà amb la col·laboració de l’alumnat de l’Institut Aiguaviva.

L’Ajuntament presenta la campanya Mercat Zero Envasos.

Per assolir el repte de reduir l’ús d’envasos de plàstic, la campanya tindrà dues fases:

  • En primer lloc, un grup de 12 alumnes de 3r d’ESO realitzarà una enquesta per conèixer l’ús dels envasos de plàstic que es fa al Mercat Municipal i buscar alternatives per a la seva prevenció i reducció.
  • També es faran dos tallers participatius on intervindran persones paradistes i l’alumnat.
  • A partir d’aquí, es farà una campanya de comunicació per a difondre i conscienciar de la necessitat de fer un canvi d’hàbits per aconseguir reduir els plàstics d’un sol ús. Intentar animar a la ciutadania a què vagin a comprar amb els seus propis envasos i bosses reutilitzables i recompensar-los amb un detall sostenible. Aquesta campanya de comunicació la desenvoluparà l’alumnat de l’Institut Aiguaviva amb la  participació dels i les paradistes del Mercat.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha volgut agrair als i a les paradistes i a l’alumnat de l’Aiguaviva “la vostra participació perquè només amb el treball conjunt podrem assolir el repte de reduir l’ús d’envasos plàstics d’un sol ús al Mercat Municipal i a la ciutat i, d’aquesta manera, poder contribuir al ferm compromís de Mollet per seguir adoptant totes aquelles mesures que ens ajudin a lluitar contra la crisi climàtica”.

Per la seva banda, la regidora de Comerç, Mercè Pérez Piedrafita, ha parlat “d’una iniciativa pionera que ens agradaria que, un cop acabada la campanya, es transformi en un hàbit en totes les persones que compren al Mercat i s’estengui a tots els comerços de la ciutat”.

Aquesta campanya és la continuació de la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que es va dur a terme durant els mesos d’octubre i novembre de 2022 i en la qual va col·laborar l’alumnat de l’escola Anselm Clavé.

Mercat Zero Envasos és una campanya que compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya a través del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Hub B30: Més enllà de la circularitat, i de l’Agència de Residus de Catalunya.

Més informació a l’apartat d'aquest web:

https://www.molletvalles.cat/ca/serveis/medi-ambient-i-sostenibilitat/campanya-mercat-zero-envasos-1

 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes