Mollet acull una trobada transnacional del projecte ERASMUS+HOPE Aquest dijous i demà divendres, Mollet del Vallès acull una trobada del projecte HOPE. Es tracta d’una iniciativa d’Erasmus + finançada per la Unió Europea centrada en la fabricació de cases modulars sostenibles per a persones necessitades, des del seu disseny fins la seva construcció amb fusta. El projecte està format per un total de nou partners de diferents països europeus. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mollet acull una trobada transnacional del projecte ERASMUS+HOPE

Aquest dijous i demà divendres, Mollet del Vallès acull una trobada del projecte HOPE. Es tracta d’una iniciativa d’Erasmus + finançada per la Unió Europea centrada en la fabricació de cases modulars sostenibles per a persones necessitades, des del seu disseny fins la seva construcció amb fusta. El projecte està format per un total de nou partners de diferents països europeus.

El regidor de Projectes Europeus i Relacions Internacionals, Raúl Broto Cervera, donant la benvinguda als assistents.

En concret, a aquest trobada organitzada per l’Ajuntament de Mollet del Vallès hi participen representants de Bernard (Romania), de la Universitat de Belgrad i de la ciutat de Mikser (Sèrbia), de la Atlantic Technological University i del Iris Wood & Interiors Network (Irlanda) i de la University of Thessaly, el Chliapas SA i la Anaptyxiako Kentro Thessalias AKETH (Grècia).

El projecte s'ha implementat amb l'objectiu d'utilitzar materials sostenibles a fi de construir petites cases prefabricades (mòduls) per a situacions d'emergència com ara desastres naturals causats pel canvi climàtic, inundacions o incendis. 

La finalitat del projecte gira al voltant del disseny i la construcció de petits mòduls de fusta que puguin muntar-se i desmuntar-se quan ja no es necessitin.

Per intentar donar resposta a aquest repte, el projecte Erasmus+ HOPE ha creat una guia pràctica sobre com dissenyar, prefabricar, transportar i muntar cases modulars construïdes 100% amb fusta i com emmagatzemar-les un cop finalitzat el seu ús.  

Aquesta guia ha de tenir en compte també una sèrie de criteris per aconseguir assentaments ràpids però sostenibles en termes de materials, energia i logística.

Per la regidor de Projectes Europeus i Relacions Internacionals, Raúl Broto Cervera, “que Mollet del Vallès sigui punt de trobada i participi en aquest projecte és una mostra més de la nostra defensa de la sostenibilitat i del nostre compromís i resiliència davant els constants reptes que ens està plantejant la crisi climàtica”. I en aquet sentit “formar part de diferents projectes europeus ens serveix per interactuar amb d’altres ciutats i d’altres organismes o institucions i, per tant, per seguir millorant la nostra ciutat i les condicions de vida dels molletans i de les molletanes”.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes