Mollet rep 1,6 milions d’euros dels Fons Next Generation per al foment de la mobilitat sostenible El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) del Govern espanyol ha fet públic el llistat dels projectes aprovats en la segona convocatòria del programa d’ajuts a municipis per la implementació de la ZBE i la transformació digital i sostenible del transport públic. L’ajuntament de Mollet del Vallès ha rebut 1,6 MEUR per tal d’impulsar el projecte, “Mollet del Valles: cap a una mobilitat sostenible”, per millorar l’accessibilitat de la ciutat i la lluita contra el canvi climàtic. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mollet rep 1,6 milions d’euros dels Fons Next Generation per al foment de la mobilitat sostenible

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) del Govern espanyol ha fet públic el llistat dels projectes aprovats en la segona convocatòria del programa d’ajuts a municipis per la implementació de la ZBE i la transformació digital i sostenible del transport públic. L’ajuntament de Mollet del Vallès ha rebut 1,6 MEUR per tal d’impulsar el projecte, “Mollet del Valles: cap a una mobilitat sostenible”, per millorar l’accessibilitat de la ciutat i la lluita contra el canvi climàtic.

Arranjament d’una vorera.

logos NextGeneration notícies web.jpg

Les cinc actuacions que formen part d’aquesta convocatòria són:

  • Vianalització de l’entorn de l’Escola Col·legis Nous (472.458 euros). Aquest actuació inclou la creació d’una plataforma única dels carrers Granada i Francesc Cambó i la renovació de la xarxa d'aigua, clavegueram i el soterrament de línies elèctriques.  
  • Vianalització del carrer Francesc Macià (205.970 euros). Aquesta actuació s’emmarca en vianalitzar l'últim tram que falta, entre l’avinguda Llibertat i Calderó. Es El projecte també contempla la renovació de la xarxa d'aigua, clavegueram i el soterrament de línies elèctriques.  
  • Assolir una ciutat accessible amb l’adaptació del 99% dels guals de vianants per a persones amb mobilitat reduïda (548.650 euros). L’actuació s’emmarca en la millora de l’accessibilitat de 120 passos vianants. 
  • Creació d’una nova plaça al barri de l’estació del nord entre els carrers Onze de Setembre i Ramon Turró (199.433 euros). Aquest projecte comportarà l’ampliació de la plaça incorporant un tram del carrer Ramon Turró per  potenciar aquest espai  com a zona d’estada agradable, amb ombra i incorporant zones enjardinades. 
  • Adquisició d’un bus elèctric per a la flota de transport públic de la ciutat (200.000 euros).

La finalitat de la convocatòria és subvencionar actuacions vinculades als objectius generals del component 1 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que contribueixin a una millora de la qualitat de l’aire i reducció de soroll en entorns urbans; l’impuls de la descarbonització de la mobilitat urbana a través de diferents mesures dirigides al propi teixit de la ciutat i a les seves infraestructures; i a la potenciació i optimització del transport urbà metropolità. 

Els Fons europeus per a la transformació, recuperació i modernització de l’economia, coneguts com a fons Next Generation, van néixer amb l’objectiu de transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i l’accessibilitat. 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes