bus i + BUS Fa anys que la ciutadania i alguna associació de veïns, com la de la Zona Centre, demanen al govern municipal una segona línia de BUS urbà, que faci que el temps d’anar d’un indret a un altre de la ciutat es faci més curt. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

bus i + BUS

Fa anys que la ciutadania i alguna associació de veïns, com la de la Zona Centre, demanen al govern municipal una segona línia de BUS urbà, que faci que el temps d’anar d’un indret a un altre de la ciutat es faci més curt.

Junts per Mollet, que des de fa temps ha recollit aquest anhel de millora del transport públic municipal, ho ha demanat en diversos precs i preguntes en els plens municipals.

Ara toca aprovar el pressupost pel 2023 i aquest grup ha posat i tornarà a posar damunt la taula de negociació, la necessitat urgent d’una nova línia d’autobusos, tot atenent als informes tècnics recavats a especialistes en transport urbà, que s’han confeccionat amb motiu del que fa temps que nosaltres demanem.

D’entrada ja sabem que aquesta nova línia serà deficitària, com ho és la única que ja tenim, però si volem ser, com esventa el govern municipal, un exemple de ciutat que ajuda en la lluita contra el canvi climàtic, ens hem de creure que el transport col·lectiu urbà és un dels factors importants de la mobilitat segura i sostenible pels habitants de Mollet, que de ben segur, a més, ajudarà a fer baixar els nostres  índexs de contaminació atmosfèrica.

Caldrà que el servei que doni la segona línia de BUS, al igual que l’actual i única línia de bus urbà  que ara tenim, sigui òptim, amb un disseny de trajecte que equilibri entre el cost del usuaris i els costos operacionals, és a dir, la maximització de les prestacions del servei per part dels usuaris y la minimització dels costos per part de l’operador o concessionari d’aquest servei públic. La xarxa que es basteixi amb els trajectes del nou BUS i el bus urbà,  ha de ser eficient donant resposta a les necessitats dels molletans i molletanes.

Si volem disminuir la contaminació a la ciutat i ser partícips actius en la lluita contra el canvi climàtic, la nova  i segona línia de BUS de Mollet, si es projecte bé, ajudarà a que  els vehicles privats es quedin a casa, minvant-se  també, a més de les emissions de CO2, la congestió per trànsit.