Cap al Museu! 26 de desembre, 100 anys del naixement del pintor i mestre Joan Abelló. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Cap al Museu!

26 de desembre, 100 anys del naixement del pintor i mestre Joan Abelló.

Abelló a més d’un gran artista també va ser una persona generosa amb la ciutat i la gent de Mollet, amb la donació l’any 1996 de la seva col·lecció que anava molt més enllà d’obres que ell havia pintat. Una col·lecció de més de 10.000 peces.

És precisament per a aquesta generositat que cal que la ciutadania de Mollet conegui encara més a Abelló, que el coneguin com a persona, com a pintor, com a col·leccionista.

Algú va dir fa uns dies que un dels objectius d’aquest centenari fos que els 51.000 habitants de Mollet passin pel Museu Abelló.

Des d’aquest grup municipal ja feia temps que havíem insistit en que durant aquest any calia apropar a la gent de Mollet al Museu Abelló i al figura del mestre, que una manera de fer-ho seria que l’entrada del Museu fos gratuïta per a tothom durant tot l’any 2023. La gratuïtat pel centenària d’Abelló la vam aconseguir en la negociació del pressupost del 2023 amb l’equip de govern, a la que cal sumar-hi també un increment en més d’un 50% en el pressupost inicial destinat al centenari.

Tampoc defugim que aquesta gratuïtat sigui per sempre pels ciutadans de Mollet, o bé cada 5 o cada 10 anys, o bé determinats diumenges del més, per a menors de 18 anys, per a pensionistes i aturats, etc.

Per a nosaltres la gratuïtat del Museu parteix de tres idees fonamentals: la primera que el museu conserva un patrimoni col·lectiu que pertany als ciutadans, els quals per tant hi haurien de tenir lliure accés. La segona per que el Museu Abelló ha de ser un instrument més per a l’educació i la millora de la societat molletana, i que per tant poder-hi accedir hauria d’arribar a tots els segment de la població d’acord amb el principi d’equitat. Finalment, la tercera, al fet de que Joan Abelló tenia molt clar que tant la seva obra i tot el que hi ha dipositat en el Museu ha d’estar a l’abast dels molletans, molletanes i entitats de la ciutat, al costat de qui Abelló sempre hi va ser