El maleït “regal” de Reis El 6 de gener llegíem a la premsa que Amazon anunciava l’acomiadament de més de 18.000 treballadors. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

El maleït “regal” de Reis

El 6 de gener llegíem a la premsa que Amazon anunciava l’acomiadament de més de 18.000 treballadors.

El gegant del comerç  anuncià que comunicaria a partir del 18 de gener una retallada de la seva plantilla a tot el món. Entre aquests milers hi hauria treballadors de Mollet i comarca?

Els Reis van portar carbó als 745 treballadors i treballadores de la planta de Martorelles, cap es mereixia carbó.

Quan una industria s’instal·la prop de casa, tots pensem en les indústries d’abans i ens fa feliços pensar que crearan llocs de treballs directes i indirectes. Aquest pensament l’hem d’anar canviant, ara més que mai la globalització, la manca d’arrelament geogràfic i senzillament per què el capital no te pàtria, fa que un any de pèrdues, de baixada de les seves accions en borsa o,  simplement per estratègia comercial, es prengui com a mesura la més fàcil, l’acomiadament de qui durant anys els ha fet possible generar beneficis.

Aquesta manera de fer, deslocalitzacions, amb acomiadament massius encoberts,  fa anys que ho hem vist a la nostra comarca,  Yamaha, Valeo, Derbi-Piaggio, Bacardí, etc. En tots, qui ha sortit perdent han estat els treballadors i les petites indústries auxiliars.

Per tot això en el darrer ple municipal va ser aprovada una declaració institucional en el sentit, entre d’altres, de donar tot el nostre suport a les treballadores i treballadors afectats per la decisió de suprimir i tancar la planta de Martorelles, expressant la preocupació per  l’ús, en aparença, de frau  i de fórmules de negociació empresarial que assimilen els tancaments (ERO) a trasllats i que juguen amb els compromisos de vida de les seves treballadores i treballadors, anteposant l’interès de l’empresa a la humanització del tracte vers els seus treballadors i treballadores. Implicar a la Generalitat de Catalunya a que busqui la millor solució, alhora que vetlli per a la recol·locació del personal. Finalment demanat la solidaritat de la ciutadania vers els afectats pel tancament de la planta de Martorelles.