Neteja En el darrer ple municipal vam demanar a l’equip de govern com estava el nou contracte de neteja de la ciutat, doncs com sabem i a més ho indica l’enquesta que ha elaborat la Diputació de Barcelona sobre com percep la ciutadania el seu municipi, Mollet no és una ciutat neta. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Neteja

En el darrer ple municipal vam demanar a l’equip de govern com estava el nou contracte de neteja de la ciutat, doncs com sabem i a més ho indica l’enquesta que ha elaborat la Diputació de Barcelona sobre com percep la ciutadania el seu municipi, Mollet no és una ciutat neta.

Amb el nou contracte de neteja i de  recollida de residus pels pròxims cinc anys, amb un import de 4,8 milions d’euros, amb un increment d’un milió més que en el contracte actual, es pretén millorar. 

A vegades millorar la neteja de la ciutat no depèn només dels recursos que si esmercen, sinó també de la col·laboració del ciutadans, cal fer una gran tasca de pedagogia per tal que la ciutadania sigui coneixedora de com es destinaran els 4,8 milions. 

Per això en la negociació del pressupost municipal pel 2023, proposarem a l’equip de govern que es facin varies jornades durant l’any, en diferents indrets de la ciutat, que facilitin un millor coneixement de la neteja i cura de la ciutat, a la vegada que col·lectivament ens sensibilitzem sobre la sostenibilitat de Mollet.

Les jornades han de reivindicar la feina que fan els serveis de manteniment de l’espai públic, de carrers, places... i  en la importància de la corresponsabilitat en el manteniment de la ciutat, manteniment que només es pot garantir si cadascú de nosaltres hi posem el nostre gra de sorra.

En les jornades, que poden coincidir amb algun altre esdeveniment a l’aire lliure,  caldrà que hi hagi una zona d’exposició dels vehicles de neteja, també hi hauria de haver una zona on s’exposi la recollida selectiva, amb una sèrie de tallers relacionats amb cadascuna de les fraccions de residus, una zona de recollida complementària, amb activitats de reciclatge, artístiques i de col·laboració basades en materials reciclats. 

Finalment cal que hi hagi una zona de corresponsabilitat i civisme, amb accions artístiques sobre el medi ambient, gimcanes pels més petits i intervencions teatralitzades.

Tot plegat per a conscienciar-nos que cuidar Mollet és cosa de tots !