Ordenances fiscals 2023 Un any més vam arribar els dies per a  negociar amb l’equip de govern les ordenances fiscals i els preus públics que han estat aprovats en el ple del 27 de novembre. Varies reunions presencials i  la utilització de noves tecnologies de comunicació per tancar propostes. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Ordenances fiscals 2023

Un any més vam arribar els dies per a  negociar amb l’equip de govern les ordenances fiscals i els preus públics que han estat aprovats en el ple del 27 de novembre. Varies reunions presencials i  la utilització de noves tecnologies de comunicació per tancar propostes.

El criteri en un any en que es preveu un increment de preus del 9%, era que per part de l’ajuntament no s’incrementés la pressió fiscal a la ciutadania i alhora que els més afectats per la crisi derivada de la Covid i de l’actual guerra de Ucraïna, podessin disposar d’aquelles reduccions i bonificacions en les taxes i preus públics que rebaixessin les tensions dineràries per les que estan passant. 

Així mateix aquest grup municipal, davant l’ofegament derivat de l’augment de preus i per les càrregues impositives creixents que pateixen les classes mitjanes, va insistir en la congelació dels preus públics i de les taxes que més directament els poden afectar, en un moment en que els interessos dels crèdits han augmentat gaire bé de cop i volta, la inflació va creixent i l’economia mundial avança a empentes i rodolons.

Essent conseqüents amb que l’Ajuntament té decretada l’emergència climàtica, vam posar damunt la taula un seguit de supòsits en que  calia que s’incrementessin les bonificacions i reduccions  en les taxes, impostos i preus públics als ciutadans que col·laborin mitjançant actuacions tecnològiques a que la ciutat de Mollet redueixi en un 40%, respecte els nivells del 1990, les emissions de gasos d’efecte hivernacle, i a arribar també, com a mínim, a una quota del 27% d’energies renovables i de millora de l’eficiència energètica. 

El ple de l’Ajuntament ja havia aprovat la bonificació del 50%  en l’Impost sobre Bens Immobles durant 5 anys a qui instal·lés un determinat nombre de plaques fotovoltaiques amb la generació  d’un percentatge determinat respecte al consum d’electricitat , ara, d’entre d’altres, es començarà a bonificar l’IBI a qui instal·li un punt de càrrega de vehicle elèctric.