La modernització del cos https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

La modernització del cos

La Policia Municipal amplia els seus recursos de seguretat amb una unitat de drons formada per 2 aeronaus i 6 agents formats com a pilots per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (EASA) i amb 14 càmeres de vídeo i àudio unipersonals que portaran els agents  incorporades a l’uniforme mentre estiguin de servei.

Unitat de drons

Unitat de drons

La unitat està dotada amb dues aeronaus d’última generació, les quals disposen de gps, càmeres per fer vídeos i fotografies amb zoom, càmera tèrmica que pot donar informació de la temperatura de persones i objectes, altaveu per fer arribar indicacions a la ciutadania, sensors òptics i d’infrarojos per evitar col·lidir amb obstacles, sistema d’aterratge d’emergència i paracaigudes per evitar danys i treballar amb la màxima seguretat.

Els agents que formen part de la unitat s’han format al llarg de l’any per poder operar i intervenir en vols planificats, preventius i d’emergències, sota escenaris de diferents riscos i sobrevolant en zones urbanes i sobre persones. Els drons poden operar de dia i de nit, enviant en viu les imatges enregistrades a qualsevol centre de control de l’emergència que s’estigui treballant.

Algunes de les funcions d’aquesta nova unitat son: prevenció i vigilància en actes públics, culturals, i esportius multitudinaris, prevenció d’incendis forestals, incendis a domicilis o empreses, inspecció i valoració de qualsevol emergència o suport i col·laboració amb altres cossos policials i d’emergències, entre d’altres.

Càmeres de gravació personal

Uniforme amb càmera de gravació personal

La Policia Municipal de Mollet del Vallès ha incorporat 14 càmeres unipersonals que portaran els agents uniformats mentre estiguin de servei. Aquestes càmeres van enganxades al pit de tal manera que quan l’agent es trobi en una situació que ho requereixi pugui activar la gravació.

La càmera només enregistra des del moment en el que el o l’agent de policia l’acciona i així com els trenta  segons anteriors a aquesta acció i fins que s’atura el dispositiu. Si les circumstàncies així ho permeten, abans de començar a enregistrar, s’avisarà de manera clara a la persona o persones implicades en la intervenció policial que es procediran a gravar imatges i sons.

El dispositiu de gravació, així com al seu ús, es troba subjecte a la normativa sobre protecció de dades i videovigilància per a les forces i cossos de seguretat en llocs públics.

Exerceix el seu control i supervisió la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya, la qual ha de tenir coneixement de totes les gravacions realitzades en un termini màxim de 24 hores.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0