Què fem ? El compromís de la Policia Municipal https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Què fem ? El compromís de la Policia Municipal

Sala de càmeres de la comissaria i un policia motoritzat

La Policia Municipal, com a cos de seguretat pública local, exercint totes les seves competències, actua en els següents àmbits:

Policia de circulació i mobilitat 

Intervencions en accidents de trànsit, que afecten als conductors i als vehicles i una sessió d’educació per a la mobilitat segura

Serveis a la via pública

Facilita el normal desenvolupament del trànsit amb l'ordenació i la regulació dels moviments i dels estacionaments dels vehicles.

Intervencions en accidents de trànsit  

Ajuda i informa els implicats en un accident i recull dades i proves per fer les investigacions i els atestats pertinents, i restableix la seguretat i la fluïdesa del trànsit.

Intervencions que afecten als conductors

Ajuda i informa els conductors d’un vehicle que necessiten els serveis de la Policia o en situacions produïdes per conductes que poden generar infraccions o perill per a persones i béns.

Intervencions que afecten als vehicles

Regula el moviment dels vehicles, l'ordenació dels estacionaments i la intervenció en accidents de trànsit per restablir o millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit.

Educació per a la mobilitat segura

Millora la cultura sobre la vialitat per aconseguir comportaments més segurs i respectuosos amb la normativa viària, mitjançant la informació i la formació de la ciutadania, en especial, de la població en edat escolar.

Zero víctimes mortals  

La ciutat de Mollet del Vallès i la seva Policia Municipal han estat reconegudes en dues ocasions ja, amb el I i II Premi Educa Ciudad Zero en la seva categoria or, entre totes les ciutats de més de 50.000 habitants d’Espanya, per haver enregistrat zero víctimes mortals en accidents de trànsit al nucli urbà durant els anys 2017 i 2018, i 2019 i 2020. De fet, a Mollet no hi ha hagut cap víctima mortal a les vies del seu nucli urbà des de 2007 fins ara.

Els guardons també reconeix Mollet i la Policia Municipal per la seva “gran tasca” en la prevenció de sinistres viaris a través de l’educació per a la mobilitat segura i sostenible, i per a la resta de mesures:

  • Campanyes anuals d’alcoholèmia i drogues
  • Sessions i jornades de sensibilització per la mobilitat segura
  • Campanya Tu sumes o restes?
  • Activitat educativa Canvi de Marxa
  • Sistema de vigilància de la ciutat
  • Participació a la Festa de l’Esport al Carrer i a la Fira del Motor
  • Visites guiades a la comissaria de la Policia Municipal

Policia administrativa 

Imatges d‘inspeccions i comprovacions Vigilància d’espais verds

Inspeccions / comprovacions

Verifica el compliment de la normativa administrativa regulada a les ordenances municipals, els reglaments o els bans d’alcaldia que regulen les activitats a la via pública, als habitatges i als locals; les obres, la tinença d'animals, la pirotècnia, etc.

Vigilància d’espais verds

Fa prevenció i, si fos el cas, denuncia els fets i les conductes inadequats o prohibides a les àrees forestals, parcs públics i zones verdes del municipi.

Seguretat ciutadana 

Intervencions de prevenció del delicte

Fa actuacions per evitar que es cometin faltes o delictes.

Intervencions de repressió del delicte

Actua quan es comet un fet delictiu per descobrir l’autor, detenir-lo i custodiar-lo, i també cerca i protegeix les proves del delicte per lliurar-les a l’autoritat judicial.

Intervencions administratives de seguretat ciutadana

Actua quan es comet una infracció no penal contra la seguretat ciutadana o quan altres institucions sol·liciten la seva col·laboració en alguna fase d'un procediment que li és aliè (controls d'arrest, desnonament, precintes de locals, etc.).

Serveis assistencials  

Serveis assistencials  

Actuacions de caire social

Dóna protecció social a col·lectius específics (menors, gent gran, etc.) en situacions de necessitats i en col·laboració amb els serveis socials.

Actuacions de caire assistencial

Ajuda i ofereix informació al ciutadà amb el suport dels Agents Cívics

Relacions amb la comunitat

Es coordina amb altres institucions públiques i privades en temes de seguretat i s’apropa a la ciutadania per compartir informacions i donar millor resposta a les seves demandes.

Oficina d’informació i tràmits

Informa i gestiona els tràmits relacionats amb la Policia Municipal. Custòdia els objectes trobats.

Internet Segura i Joves en Risc 

Més de 2.000 alumnes de tots els centres de Mollet participaran aquest 2023 a la formació Internet Segura i Joves en Risc que imparteix la Policia Municipal

Internet Segura i Joves en Risc

Internet Segura és una formació impartida pels agents de la unitat de Proximitat de la Policia Municipal adreçada a fer un ús correcte i responsable de les noves tecnologies. La formació s’imparteix a l’alumant de primària, concretament a alumnes de 5e, on es tracten temes de prevenció i conscienciació d’ús en relació a les tecnologies de la informació i comunicació (TIC), casos de ciberbulling o assetjament digital, evitar i reconèixer estafes o ciberseguretat, entre d’altres.

Joves en Risc s’imparteix a l’alumnat de primer i quart de la ESO de tots els centres de secundaria de la ciutat. En aquest cas es treballen temes sobre conductes de risc en relació al consum i possibles addiccions a qualsevol tipus de drogues i alcohol. A més, es consciencia sobre les conseqüències negatives per a la salut que el consum d’aquestes substàncies pot provocar a les persones.

Campanyes solidàries   

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, a través de la Policia Municipal, es va adherir l’any 2018 a la campanya Escuts Solidaris amb objectiu de recaptar fons destinats a la lluita contra el càncer infantil.

L'any 2021, la Policia Municipal de Mollet va ser reconeguda per la seva implicació en la campanya Escuts Solidaris durant un acte en el que es va donar a conèixer que s’havien recaptat 500.000 € destinats a l’Hospital Sant Joan de Deu.

L'any 2021, la Policia Municipal de Mollet va ser reconeguda per la seva implicació en aquesta iniciativa durant un acte en el que es va donar a conèixer que s’havien recaptat 500.000 € destinats a l’Hospital Sant Joan de Deu.

Des de l'inici de la campanya, el 2017, s'han recaptat 713.404 euros destinats a l'SJD Pediatric Cancer Center i a la recerca en càncer infantil

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0