Pla d’igualtat de gènere El Pla d'igualtat de gènere de Mollet del Vallès és el recull de les polítiques públiques de gènere al nostre municipique treballar per erradicar la discriminació de gènere i atendre les necessitats socials que aquesta discriminació provoca. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Pla d’igualtat de gènere

El Pla d'igualtat de gènere de Mollet del Vallès és el recull de les polítiques públiques de gènere al nostre municipique treballar per erradicar la discriminació de gènere i atendre les necessitats socials que aquesta discriminació provoca.

Què és el III Pla d'igualtat de gènere de Mollet del Vallès?


És un document que recull les polítiques públiques de gènere al nostre municipi projectats per al període 2016-2020 i fins a l’actualitat, ja que es troba en fase de pròrroga. Reflecteix les aportacions fetes per persones expertes, pel teixit associatiu i pel jovent del municipi, tant en la detecció de necessitats com en el recull de propostes.

 

Per què cal un III Pla d'igualtat a la nostra ciutat?


Els poders públics tenim la responsabilitat de treballar per erradicar la discriminació de gènere, especialment a les dones, i atendre les necessitats socials que aquesta discriminació provoca, encara a dia d’avui, en la nostra societat.

 

Les xifres de violència masclista, les dades socials publicades, els resultats de les enquestes que recullen l'opinió de persones joves i de la població en general segueixen evidenciant la desigualtat i la discriminació envers les dones, ja que no s'arriben a identificar situacions de violència o discriminació quotidianes, i molt sovint s'arriben a normalitzar.

 

Línies de treball del III Pla d'igualtat


El III Pla d'igualtat pretén treballar les polítiques d'igualtat des de tots els àmbits que afecten les nostres vides. Algunes de les actuacions destacades són les que es concreten a continuació:

 

  • Prevenció i abordatge de la violència masclista. Programes de prevenció de la violència masclista entre la població jove, abordatge integral del fenomen i l'atenció a les víctimes i a llurs filles i fills. Nous models de masculinitat i de relacions entre homes i dones. Protocol per prevenir, detectar i atendre casos de mutilació genital femenina.

 

  • Salut. Afectació específica d'algunes malalties, així com l'efecte sobre la salut dels treballs de cura delegats en exclusiva a les dones. Salut sexual i reproductiva amb perspectiva de gènere.

 

  • Treball. Mesures de contractació responsable i conciliació del temps a les empreses. Noves relacions entre homes i dones respecte als treballs domèstics i de cura. Suport a la emprenedoria femenina.

 

  • Esport. Promoció de la pràctica esportiva i visibilització de l'esport femení.

 

  • Educació. Programes de coeducació a les escoles amb infants, famílies i amb professorat.

 

  • Atenció a la diversitat. Apoderament femení. Programes que abordin la vivència i acceptació de la diversitat sexual. Erradicació de la discriminació del col·lectiu LGTBIQ.

 

  • Participació. Suport a les entitats i grups que treballen per a la igualtat de gènere. Foment de la participació de les  persones joves. Visibilització de la participació i el paper de les dones en tots els àmbits.

 

  • Drets i qualitat de vida. Ciutat inclusiva, cohesionada i accessible a les persones.

 

DOCUMENTS RELACIONATS:


  • Síntesi del III Pla d’igualtat de gènere de Mollet del Vallès (pdf)
  • III Pla d’Igualtat de gènere de Mollet del Vallès (pdf)
  • II Pla d’igualtat de gènere de Mollet del Vallès (pdf)
  • Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes (pdf)

Fitxers relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0