Parc de la Plana Lledó Durant la segona meitat del segle XX Mollet va créixer molt amb l'ampliació del barri de la Plana Lledó. L'any 1981 es va inaugurar el parc d'aquest sector, primer pas de cara a estructurar el barri actual. El nou parc urbà va esdevenir el segon que tindria la ciutat després de Can Mulà i el més gran fins a aquell moment, amb 52.000 metres quadrats. Deu anys més tard, coincidint amb la construcció de la ronda nord de Mollet (l'avinguda de Rívoli) es van fer unes obres per ampliar el parc en 16.500 m2, fins la seva superfície actual de gairebé 7 hectàrees. El parc envolta el cementiri municipal que es manté, però, com un recinte independent de la resta de l'espai. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Parc de la Plana Lledó

Durant la segona meitat del segle XX Mollet va créixer molt amb l'ampliació del barri de la Plana Lledó. L'any 1981 es va inaugurar el parc d'aquest sector, primer pas de cara a estructurar el barri actual. El nou parc urbà va esdevenir el segon que tindria la ciutat després de Can Mulà i el més gran fins a aquell moment, amb 52.000 metres quadrats. Deu anys més tard, coincidint amb la construcció de la ronda nord de Mollet (l'avinguda de Rívoli) es van fer unes obres per ampliar el parc en 16.500 m2, fins la seva superfície actual de gairebé 7 hectàrees. El parc envolta el cementiri municipal que es manté, però, com un recinte independent de la resta de l'espai.

El parc de la Plana Lledó es va construir sobre uns terrenys ocupats per vinyes, masses d'arbres amb acàcies, algunes de les quals es van conservar, i, parcialment sobre un antic abocador clausurat. El parc va ser dissenyat des d'una concepció romàntica, amb vegetació abundant, defugint les concepcions més dures de l'urbanisme dels anys 80. S'hi van plantar 2.000 arbres, 18.000 arbustos i 3.000 m2 de planta herbàcia i vivaç, entre les quals magnòlies, cedres, alzines, pins, xiprers, eucaliptus, oms, pollancres, plàtans, til·lers, llorers i molts arbustos i plantes típiques del clima mediterrani. D'aquestes primeres plantacions en queden els exemplars més grans, encara que al llarg dels anys s'han anat fent noves plantacions d'altres espècies que li acaben de conferir  l'actual aspecte frondós. En aquest sentit, actualment el parc destaca per la quantitat de zones ombrejades i racons tranquils on es pot gaudir d'una estada allunyada del brogit de la ciutat.

El parc està format per diversos camins pavimentats radials a partir d'una plaça central on hi ha una glorieta de ferro preparada per a la celebració d'esdeveniments públics. Aquests camins són passejos arbrats a l'ombra de til·lers i amb tanques verdes retallades de pitòspors. Disposa d'una xarxa de camins secundaris més sinuosos sense pavimentar destinats al passeig allunyat de les zones més concorregudes. Una mica desviat d'aquesta glorieta central, hi ha un llac artificial amb un brollador d'aigua i vegetació aquàtica envoltada per una pèrgola amb diverses glicines amb floracions espectaculars a la primavera.  A l'accés des de l'avinguda del Parc amb el carrer Ferrocarril, hi ha un escut del municipi fet amb planta de temporada que recorda que va ser el primer gran parc de nova construcció de la ciutat. 
 
Des de fa alguns anys, els alumnes de l'Escola Viver Castell de Sant Foix fan les pràctiques de diferents programes formatius de jardineria al parc en el marc d'un conveni de col·laboració entre l'escola, el Consorci d'Educació de Barcelona i l'Ajuntament de Mollet del Vallès.
 
Situació
Al barri de la Plana Lledó, entre la línia del ferrocarril, l'avinguda de Rívoli, l'avinguda del Parc i el carrer Ferrocarril.
 
Horari
De 8.30 a 21.30h
 
Serveis
2 àrees de joc infantil, 
Fonts d'aigua potable
Pistes de petanca 
WC al cementiri municipal
 
Dades tècniques
Promotor: Incasòl (Institut Català del Sòl, Generalitat de Catalunya)
Projecte (primera fase):  Andreu Bosch, Josep Maria Botey, Lluís Cuspinera (Bosch-Botey-Cuspinera)
Col·laboració (primera fase): Lluís Bosch, paisatgista i serveis tècnics municipals
Empresa i any d'execució (primera fase): Cubiertas y MZOV SA, 1982
Projecte (segona fase): Sergi Espiau- Xavier Pablo Incasòl (Institut Català del Sòl, Generalitat de Catalunya)
Col·laboració (segona fase): Claudi Salaverria - Josep M. Mompín, serveis tècnics municipals
Empresa i any d'execució (segona fase): Vias 1995
Superfície total: 68.500 m², 52.000 m² (primera fase) i 16.500 m² (segona fase)
 

Fitxers relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0