La protecció de la salut pública Els serveis municipals, dins les competències pròpies de l’Ajuntament, realitzen diferents accions per al control i la protecció de la salut pública. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

La protecció de la salut pública

Els serveis municipals, dins les competències pròpies de l’Ajuntament, realitzen diferents accions per al control i la protecció de la salut pública.
  • Realitza el control sanitari dels establiments de restauració i de venda d’aliments i begudes per garantir la innocuïtat i la salubritat dels productes alimentaris; realitza campanyes d'inspecció de les condicions higienicosanitàries dels establiments de venda minorista d’aliments (carnisseries, peixateries, forns de pa, pastisseries, etc.) i dels bars i restaurants.
  • Inspecciona els establiments alimentaris davant una denúncia que afecti la salut pública o els drets dels consumidors.
  • Controla l’aigua de la xarxa pública perquè sigui apta per al consum. Fa la vigilància i el control sanitari de l’aigua de boca segons els criteris de qualitat que estableix la normativa vigent.
  • Assessora i informa sobre la normativa higienicosanitària relativa als productes, processos i establiments alimentaris, tant als titulars dels establiments de la ciutat com a particulars. Dóna resposta a les demandes d’informació sobre normativa, notícies, avenços o crisis alimentàries i assessora en la implantació d’autocontrols en establiments alimentaris.
  • Vigila l’estat sanitari i els plans d’autocontrol de les piscines públiques, poliesportius, sorrals de joc infantil i establiments de pírcing i tatuatge; aquests últims han de disposar d’una autorització sanitària prèvia a l’inici de l’activitat.
  • Vetlla per l’acompliment de la normativa de prevenció de la legionel·losi i disposa d'un registre de les torres de refrigeració i condensadors evaporatius de les instal·lacions que hi ha a la ciutat.
  • Fa el control integral de plagues urbanes en els espais públics i ofereix informació sobre les plagues en domicilis i altres espais privats.
  • Gestiona el programa municipal de tinença responsable d’animals de companyia i vetlla perquè s’acompleixin les condicions higièniques òptimes per a l'allotjament, la netedat i l’absència de risc sanitari dels animals, així com la inexistència de molèsties als veïns.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0