Menja bé, a Mollet ! https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Menja bé, a Mollet !

                         Menjar bé 2.png

Què és Menja bé, a Mollet ?

És un programa que té per objectiu promoure l'alimentació saludable, de proximitat, sostenible i ecològica en l'àmbit de la restauració, les escoles i la comunitat de Mollet en general.

 El programa Menja bé, a Mollet penja del Pla d´Acció Integral: Salut i Alimentació.

L'objectiu general del Menja bé és promoure una alimentació saludable, pròxima, sostenible i ecològica a la ciutat de Mollet del Vallès.

Objectius específics 

Desenvolupar la marca Menja bé, a Mollet.

Promoure l’alimentació saludable i de proximitat  en l’àmbit de la restauració, les escoles, el mercat municipal  i la comunitat de  Mollet del Vallès.  

Qui s'hi pot acreditar ?

FotoJet (3).jpg

Escoles. Els hàbits saludables s'aprenen, a banda de a casa, a l'escola. Promovent hàbits d'alimentació saludable a les escoles ajuda a incorporar un estil de vida saludable, equilibrat i de proximitat i, amb aquest objectiu, definir indicadors alimentaris als menjadors de les escoles de titularitat pública de Mollet del Vallès.

 

Equipaments, mercats i comerços. La promoció d'una alimentació saludable i de proximitat a la comunitat a partir d'aquests espais col.labora a potenciar estils i hàbits de vida saludables entre la ciutadania.

 

Restauració. Una part important de l'alimentació la fem fora de casa. Per aquest motiu és important  promoure des dels restaurants una alimentació no només saborosa, sinó també saludable, amb aliments de proximitat i sostenible.

Requisits per obtenir l’acreditació Menja bé, a Mollet

Restaurants

  • Tenir acreditades les condicions d’higiene i seguretat alimentària.
  • Tenir informació sobre alimentació saludable a l’abast dels clients.
  • A la carta s’han de complir com a mínim quatre d’aquests requisits:
    • Oli d’oliva a la taula.
    • Tenir en els primers un plat de verdures, hortalisses i/o llegums.
    • Tenir algun producte integral (pa, pasta...).
    • Tenir algun producte ecològic i/o de proximitat (Gallecs).
    • Guarnicions dels segons amb llegums, verdures i hortalisses.
    • Opció de fruita a les postres.
    • Aigua potable no envasada gratuïta a la taula.
    • Possibilitat de prendre vi a copes.

Escoles

  • Fer un mínim de cinc tallers a l’any d’alimentació al centre educatiu.

Equipaments

  • Fer un mínim de tres activitats a l’any relacionades amb l’alimentació.

Mercats i comerços

  • Fer un mínim de tres activitats a l’any relacionades amb la promoció de l’alimentació saludable.
  • Tenir alguna parada al mercat municipal amb aliments ecològics i /o de proximitat (Gallecs).

Quins avantatges té estar acreditat ?

  • Identificació externa amb l'adhesiu Menja bé, a Mollet.
  • Difusió dels restaurants, escoles, comerços i mercats acreditats a través del web i xarxes municipals i de la premsa en general.
  • Possibilitat de promoure receptes saludables dels restaurants adherits.
  • Ser partícip en la promoció de l'alimentació saludable i de proximitat a Mollet. 

És temps de ................... 

Tempsde.png

Maduixes (abril - maig)

De fàcil digestió són riques en vitamines amb propietats antioxidants. 

Taronges i mandarines (octubre - juny)

Tenen un valor energètic baix i un elevat contingut en aigua. Destaquen pel seu contingut en vitamina C i minerals com el calci.

Cireres (maig - juliol)

Recomanables per a totes les edats aporten nutrients interessants. 

Préssecs (juny - setembre)

Ric en fibra, vitamines i minerals 

Cogombres (juny - octubre)

Vaig valor energètic i bona font de vitamines i minerals  

Coneix les propietats nutricionals de l'all

ALL 2.jpg

En comparació amb la resta de verdures i hortalisses, de l’all en sorprèn l’elevat contingut energètic gràcies a la seva riquesa en proteïnes i glúcids.

Per posar un exemple, 100 g d’all contenen 5,7 g de proteïna, una quantitat similar a la que conté el pèsol o la fava i uns 23 g de glúcids, contingut molt similar al de la patata o el moniato. No obstant, cal tenir present que d’all se’n consumeixen petites quantitats i que, per tant, no pot ser considerat una font ni de proteïnes ni de glúcids.

Passa el mateix amb els minerals com el iode, el potassi i el fòsfor, dels quals l’all també n’és ric.

Més coses sobre l'all

Receptes d'estiu

Ou dur 2.jpg

Receptes saludables 

Receptes saludables.jpeg

Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable 

FotoJet (2).jpg

 

La Comissió Europea reconeix Mollet amb el premi Healthy Lifestyles for Cities

El projecte de promoció dels hàbits alimentaris saludables organitzat pel Consell dels Infants de Mollet (CIM) durant l’any 2019 ha rebut el segon premi atorgat per la Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea.

Verd 2.png

 

Pla d’Acció Integrada. Alimentació i Salut a Mollet

Agri.png

Menja bé, a Mollet ! Escola Sant Gervasi 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

5
0