Ressenya del CEM El 15 de novembre de 1987, es va presentar el primer volum de la revista "Notes", aleshores amb el títol de "Mollet del Vallès, Notes històriques". Un volum senzill, amb 58 pàgines i 7 articles fruit de l'esforç i el treball d'un reduït grup d'estudiosos sorgits a redós de la Sala Fiveller de la parròquia de Sant Vicenç de Mollet del Vallès. Aquesta iniciativa va tenir continuïtat i, any rere any, coincidint amb la diada de Sant Vicenç -el patró de la ciutat- van veure la llum els successius volums de "Notes". https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Ressenya del CEM

El 15 de novembre de 1987, es va presentar el primer volum de la revista "Notes", aleshores amb el títol de "Mollet del Vallès, Notes històriques". Un volum senzill, amb 58 pàgines i 7 articles fruit de l'esforç i el treball d'un reduït grup d'estudiosos sorgits a redós de la Sala Fiveller de la parròquia de Sant Vicenç de Mollet del Vallès. Aquesta iniciativa va tenir continuïtat i, any rere any, coincidint amb la diada de Sant Vicenç -el patró de la ciutat- van veure la llum els successius volums de "Notes".

El 22 de gener de 1992, en el decurs de la presentació de Notes 5, es van donar a conèixer, traduïts al català, els primers documents que feien referència a la parròquia i el poble de Mollet, els quals dataven de l'any 993. Aquell mateix dia, l'Ajuntament i la Sala Fiveller, en nom de la parròquia, anunciaven la creació de la Comissió organitzadora del Mil·lenari de la ciutat. Del treball conjunt d'ambdues entitats van sorgir els actes de commemoració del Mil·lenari i, d'entre aquest, la publicació del llibre Moledo-Mollet 993-1993. A més a més, l'any 1993 es va gestar el Centre d'Estudis Molletans: la llavor que van plantar, de ben segur sense saber-ho, els impulsors de la revista Notes va trobar, l'any del Mil·lenari, les condicions favorables per germinar.

El 22 de gener de 1994, el rector de la parròquia de Sant Vicenç i l'alcaldessa de la ciutat signaven l'acord formal de creació del Centre d'Estudis Molletans. En aquest mateix acte, es va presentar Notes 7, ja editat pel CEM.

Amb el pas del temps, la revista Notes ha continuat sent el pal de paller que permet la divulgació de les recerques que efectuen les persones que col·laboren amb el CEM. El novembre de 2012 es van celebrar els 25 anys de la presentació del primer volum de Notes. A aquesta iniciativa, ja consolidada, se n'han afegit d'altres: la publicació de la col·lecció de monografies Vicenç Plantada, la convocatòria de la Beca de Recerca i el Premi Juvenil Vicenç Plantada, i l'organització de les jornades monogràfiques i cicles de xerrades, sortides de camp i visites guiades.

El CEM està adherit a la Coordinadora de Centres d'Estudi de Parla Catalana i a l'Institut Ramon Muntaner i manté estretes relacions de col·laboració amb el Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura i el Museu Abelló.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0