Notícies https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Notícies

Imatge de Sant Jordi.

Els llibres, les roses i la música tornaran a ser els protagonistes de Sant Jordi a Mollet

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i diverses entitats del municipi han organitzat una desena d’activitats per celebrar aquesta Diada i omplir un any més la ciutat de llibres i de roses. Els actes començaran el divendres 19 d’abril i s’acabaran el dissabte 18 de maig amb el lliurament de premis del XXXII Certamen Literari de Sant Jordi.

Actes de ciutat

Imatge de Mollet Art.

Mollet Art 2024 aterra al Museu Abelló amb la mostra dels artistes seleccionats i l’exposició individual d’Irena Visa

El proper divendres 19 d’abril a les 7 de la tarda, el Museu Abelló presentarà l’exposició Mollet Art 2024 que mostra l’obra dels joves artistes seleccionats en la darrera edició d’aquest certamen. Com és habitual, també es presenta l’exposició individual del seleccionat de l’edició anterior: FER | VEURE | RES . Una trilogia arqueològica de Irena Visa

Cultura

Espectacle de la MITMO 2024.

La 17a edició de la Mostra Internacional de Titelles aplega milers de persones a Mollet

La ciutat de Mollet ha esdevingut de nou el centre neuràlgic de les titelles amb la 17a edició de la MITMO. Milers de persones han gaudit dels espectacles durant els dies 12, 13 i 14 d’abril en carrers i places de la ciutat. Les entrades per als espectacles en espais com el Mercat Vell, el Centre Cultural La Marineta i la Sala Fiveller han penjat el cartell de complet. La Mostra ha estat organitzada per l’Ajuntament de Mollet del Vallès i la companyia molletana Galiot Teatre.

Cultura

Roda de premsa de presentació de la MITMO.

La MITMO es consolida com a referent del món dels titelles en la seva 17ª edició

Un total de 14 companyies del territori, nacionals i internacionals, oferiran els seus muntatges a la Mostra Internacional de Titelles de Mollet els dies 12, 13 i 14 d’abril. L’Ajuntament i la companyia molletana Galiot Teatre han reforçat l’aposta per aquest certamen en un any en què es podran veure una vintena d’espectacles i mig centenar de representacions.

Cultura

Inauguració del Museu Abelló.

El Museu Abelló fa 25 anys

El 27 de març del 1999, avui fa 25 anys, s'obrien les portes del Museu Abelló per primera vegada, fruit de la donació del pintor i col·leccionista Joan Abelló a la seva ciutat natal, culminant així el somni pel qual l'artista va treballar durant tota la seva vida. Durant aquests 25 anys, el Museu ha fet prop de 300 exposicions, la majoria de producció pròpia, més d'un miler d'activitats, més d'un centenar de préstecs i ha exercit de punt cultural de la ciutat.

Cultura

Cartell Pintalis Fest.

Es presenta el Pintalis Fest, el Festival de pintura mural que transformarà Mollet

Del 17 al 19 de maig, murals gegants i tallers de graffiti prendran els carrers de Mollet transformant el centre de la ciutat amb el Pintalis Fest, un esdeveniment d'art urbà. La iniciativa pretén difondre la cultura artística a la província de Barcelona fent-ne partícip la població i convertint Mollet en un referent. L’artista molletà de renom internacional, Dase, serà el coordinador artístic del Festival.

Actes de ciutat

Cartell del XXV Premi Juvenil Vicenç Plantada.

Obert el termini per presentar-se al XXV Premi Juvenil Vicenç Plantada, adreçat a l’alumnat de batxillerat

El Centre d’Estudis Molletans (CEM) ha convocat el XXV Premi Juvenil Vicenç Plantada. Aquest certamen s’adreça a l’alumnat de Segon de Batxillerat que hagi dedicat el treball de recerca a temes relacionats amb Mollet o el Baix Vallès. El termini per presentar treballs finalitza el 20 de maig.

Educació

Cartell anunciador de la donació de banderoles.

El Museu Abelló reparteix les banderoles de l’Any Abelló a benefici de Cáritas

La ciutadania interessada en adquirir les banderoles que s’han penjat per la ciutat de Mollet durant l’Any Abelló poden demanar-les al Museu Abelló. A canvi, hauran de fer una aportació que anirà íntegrament destinada a Cáritas de Mollet del Vallès.

Cultura

Comparsa guanyadora del primer premi local de Carnaval.

Rua de Carnaval 2024

Aquest passat diumenge ha tingut lloc la rua de Carnaval, el Judici del Carnestoltes i el lliurament dels premis a les comparses i carrosses. En total han participat prop de 850 persones a 13 comparses.

Cultura

Portada de la programació de l'Arts i Escena febrer-maig 2024.

Es posa en marxa la programació d’hivern - primavera d’Arts i Escena amb una trentena de propostes de primer nivell

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua impulsant la programació cultural per mitjà del programa de difusió Arts i Escena. Com és habitual, el cicle recull les propostes culturals de diferents disciplines adreçades a tots els públics, en aquest cas, entre els mesos de febrer i maig de 2024.

Cultura

Les noves pantalles LED.

Cinc pantalles LED difonen l’activitat econòmica de Mollet en punts estratègics de la ciutat

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha instal·lat cinc pantalles LED a diferents indrets de la ciutat que informaran i promouran les activitats comercials i culturals, fires, campanyes i actuacions de desenvolupament econòmic que es duguin a terme al municipi.

Promoció econòmica