Mapa i Pla formatiu de Mollet del Vallès i Baix Vallès El Mapa i Pla Formatiu de Mollet del Vallès i Baix Vallès té l’objectiu de millorar l’encaix entre l’oferta formativa del territori, les necessitats del teixit productiu i els interessos i inquietuds de la població, mitjançant la realització d’una diagnosi de la situació actual, implicant els diferents agents del territori, al mateix temps que formular consensuadament amb tots els actors un full de ruta que faci possible un millor encaix entre l’oferta i demanda de formació al territori. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mapa i Pla formatiu de Mollet del Vallès i Baix Vallès

El Mapa i Pla Formatiu de Mollet del Vallès i Baix Vallès té l’objectiu de millorar l’encaix entre l’oferta formativa del territori, les necessitats del teixit productiu i els interessos i inquietuds de la població, mitjançant la realització d’una diagnosi de la situació actual, implicant els diferents agents del territori, al mateix temps que formular consensuadament amb tots els actors un full de ruta que faci possible un millor encaix entre l’oferta i demanda de formació al territori.

L’objectiu general del projecte és, en últim terme, millorar les opcions formatives per ciutadans, empreses i persones emprenedores de cara a potenciar la qualificació de la població del territori per millorar la seva ocupabilitat; millorar l’encaix amb les necessitats de qualificació de les empreses del territori; i millorar la competitivitat de les empreses.

El projecte es deriva d’una de les línies de treball ja establertes en el conveni del Consell Econòmic i Social de Mollet: participar en el disseny, seguiment, impuls i avaluació de programes de formació, per a la inserció, per al dret a la formació al llarg de la vida laboral, la formació professionalitzadora i d’altres.

El Projecte compta amb la participació de l’administració local, els agents econòmics i socials, els centres de formació, els serveis locals d’ocupació i el teixit empresarial (amb 29 empreses de 8 sectors econòmics diferents).

Auest projecte ha està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.Objectius del Mapa Formatiu


  • Identificar les qualificacions en què hi ha més demanda per part de les empreses del municipi i entorn o en què tenen dificultats per trobar personal.
  • Conèixer les competències professionals en què s’ha de treballar més des de l’àmbit formatiu i per quins nivells de qualificació.
  • Identificar l’encaix i el desencaix entre l’oferta formativa i la demanda de qualificació i detectar duplicitats i dèficits.
  • Elaborar un Pla d’acció que serveixi de full de ruta clar i compartit pels diferents agents sobre les vies a seguir per potenciar la formació pel treball.
  • Assentar una base de col·laboració entre els agents del territori, públics i privats, amb la qual assegurar la continuïtat pel que fa a la implementació del Pla.

Fitxers relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0