Envasos https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Envasos

S'han de dipositar al contenidor groc els envasos domèstics lleugers: envasos de plàstic; envasos metàl·lics (llaunes de ferro i d'alumini, esprais buits); cartró per a begudes (tetrabrics); altres envasos lleugers. En general aquells envasos identificats amb el punt verd que no siguin ni de paper ni de vidre (envasos de fusta, ceràmica...).

Què s’hi pot llençar  

Envasos de plàstic, llaunes de begudes i conserves, brics, xapes i tapes de metall, paper d’alumini i film transparent, safates de porexpan, etc.

Què no s’hi pot llençar  

Joguines, mànegues de regar, tubs, materials com cintes de vídeo i CDs, i envasos de productes perillosos (dissolvents o pintures), que s’han de portar a les deixalleries.

Els envasos es porten a les plantes de triatge, on se separen els diferents materials mitjançant la combinació de tècniques òptiques, mecàniques i manuals. Amb els diversos materials seleccionats es crearan nous envasos i productes.

El reciclatge dels envasos és fonamental perquè representen un 60 % del volum dels residus a la ciutat, gran part del qual acaba omplint els abocadors. El fet que gran part dels productes del mercat estiguin envasats ha convertit aquesta fracció en una de les més contaminants, motivant legislacions per frenar la seva petjada ambiental, que va des de l’esgotament de recursos naturals com el petroli o la bauxita a la contaminació del medi natural i de les espècies que l’habiten.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
1