Vidre https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Vidre

El contenidor verd admet només el vidre procedent d'envasos amb l'objectiu de reciclar-lo per a finalitats similars: ampolles de vidre i pots de vidre sense tapa. 
 
El vidre pla procedent de finestres, miralls, plats, gerros, ceràmica s'ha de portar a la deixalleria per a poder realitzar un correcte reciclatge i els envasos buits que hagi contingut medicaments s'han de dipositar a les farmàcies que disposen d'un contenidor específic.

Què s’hi pot llençar  

Envasos i ampolles de vidre, sense taps ni tapes.

Què no s’hi pot llençar  

Gots trencats, restes de ceràmica o plats, que van a la resta. Els vidres plans, miralls, fluorescents o bombetes s’han de portar a les deixalleries.

La importància de separar correctament el vidre recau en el fet que és un material totalment reciclable. El vidre recollit és aprofitat al 100 % a la planta de reciclatge, on se separa per colors, es netegen les etiquetes, taps i elements fèrrics i es tritura fins a convertir-lo en pols amb la que es fabricarà nou vidre. L’ús de vidre reciclat vers la fabricació de nou redueix un 20 % les emissions nocives per l’atmosfera i un 50 % la contaminació de les aigües, estalviant 100 kg de petroli i 1200 kg de matèries primeres per tona de vidre reciclat.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0