Paper i cartró https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Paper i cartró

Diaris, revistes, llibretes, sobres, capses de cartró, envasos de paper, papers d'embolicar regals, la publicitat que trobem a les bústies, entre d'altres, s'han de dipositar al contenidor blau.
 
Els materials que no s'accepten són el paper carbó, paper plastificat, cel·lofana, tovallons i paper de cuina usats, papers bruts, fotografies, cartró per begudes... També cal evitar el lliurament d'espirals, clips, grapes...

Què s’hi pot llençar  

Envasos i caixes de cartró, diaris, revistes, llibretes sense espiral metàl·lica, sobres, bosses de paper, folis, paper de regal, etc.

Què no s’hi pot llençar  

Paper i material brut, com ara tovallons de paper o paper de cuina tacats d’oli, que van al contenidor marró. Els brics i el paper d’alumini van al contenidor groc.

El papers i cartrons del contenidor blau es porten a les plantes de reciclatge, on es converteixen en grans bales de paper triturat. Aquestes bales es posen en remull per obtenir pasta de paper neta de tintes, que es cola per filtrar-ne els materials fèrrics. La pasta resultant s’asseca, es planxa i se’n fan bobines, que es distribueixen a les fàbriques papereres per tenir una nova vida útil. 

L’estalvi del 85 % d’aigua i el 65 % d’energia total fan que la diferència entre la petjada ambiental del paper nou i del reciclat sigui enorme. A més de la reducció de la matèria primera que cal per elaborar nou material: cada tona de paper reciclat evita la tala de 17 arbres.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
0