Viles florides https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Viles florides

Mollet segueix encapçalant el rànquing del moviment Viles Florides  

Viles lila.png

VF 2023.png

Mollet del Vallès segueix encapçalant el rànquing de Viles Florides amb 4 Flors d’Honor en reconeixement a la transformació del seu espai públic a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. La gala Flors d'Honor 2023 s’ha celebrat a Andorra on s’ha reconegut la feina que porten a terme més de 160 municipis que han format part del moviment en aquesta edició.

El projecte Viles Florides ha tingut en compte de Mollet, un any més, el seu esforç constant per la protecció i el disseny dels espais verds, la millora i la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes, la conservació del mobiliari urbà o la conscienciació social pel que fa les polítiques de sostenibilitat mediambiental i la combinació de la renaturalització de la ciutat amb el Pla de Mobilitat i els projectes d’urbanisme sostenible que s’estan impulsant des de l’Ajuntament com a una important eina de transformació de la ciutat en línia amb l’estratègia europea en matèria d’infraestructura verda a escala local.

La ciutat 

    Pau Casals 23.png

     

Amb els serveis d’una ciutat moderna, i a només 20 km de Barcelona, Mollet del Vallès és un punt industrial i econòmic important que destaca pels seus espais verds. El municipi disposa d’una important zona natural i de lleure, el Parc de Gallecs, que amb més de 730 hectàrees i una església romànica, Santa Maria de Gallecs, està inclosa en el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN). L’oferta cultural de la ciutat la lideren el Museu Municipal Joan Abelló, ubicat en un antic edifici modernista de 1908, i la Casa del Pintor, on Abelló va néixer el 1922. El Museu acull exposicions permanents del fons, exposicions temporals i L’Aparador, una zona dedicada a l’art més avantguardista.

Projecte florit 

    Pruneres 23.png

      

Mollet del Vallès es descobreix com una sorprenent ciutat, amb places acollidores, parcs plens de natura alhora que funcionals, amples vies arbrades i el gran espai rural de Gallecs, tot per sentir-s’hi a gust. Les zones verdes s’entenen com espais per fer activitats, per a la comunicació i el lleure de la ciutadania i com un element fonamental per aconseguir una ciutat saludable. A Mollet, el 100% de la població viu a menys de 300 metres d’una zona verda.


T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0