Biodiversitat i espais verds https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Biodiversitat i espais verds

Espais verds.

Espais verds

Mollet del Vallès té més de 80 hectàrees de zones verdes urbanes, entre parcs, jardins i places repartides per tota la ciutat. Com a característica important cal dir que les zones verdes s'han incrementat molt les darreres dècades i pràcticament tots els espais verds s’han construït a partir dels anys 90, seguint ja criteris de sostenibilitat i eficiència en el manteniment.

Biodiversitat.

Biodiversitat

Mollet és avui una ciutat rica en biodiversitat: plantes, arbres i animals, vida, colors i sons acompanyen el dia a dia de les persones que hi viuen. Mollet té, actualment, 80 ha de zona verda, més de 14.500 arbres de 194 espècies diferents, i diverses espècies d’animals i de plantes silvestres. La natura ens embelleix la vida amb les seves imatges sorprenents, els seus colors i els seus sons, però a més ens aporta beneficis. Les plantes i els arbres ens protegeixen de l’erosió dels terrenys i la diversitat d’espècies animals evita la propagació de plagues i d’insectes.

Mollet, Vila Florida.

Mollet, Vila Florida

Mollet del Vallès ha estat guardonada amb la 'Flor d’Or Pere Cabot' que atorga el moviment Viles Florides en reconeixement a la seva trajectòria i exemple de gestió tecnològica i qualitat del verd urbà. Així mateix, Mollet segueix encapçalant el rànquing amb 'Quatre Flors d’Honor', la màxima distinció.

L’arbrat de Mollet.

L’arbrat de Mollet

La ciutat de Mollet del Vallès disposa d'un gran patrimoni d’arbori entre arbres i palmeres, situats en carrers, places i jardins.

Mollet Ciutat biofílica.

Mollet Ciutat biofílica

El terme Biofilia es refereix a l’afinitat innata dels humans cap a la natura i aquest terme significa que la ciutat es capaç de créixer i conviure tot respectant la natura que existeix.

Tractaments fitosanitaris.

Tractaments fitosanitaris

Les actuacions de control fitosanitari es fan a arbres, arbustos i vegetació amb l'objectiu de garantir la seguretat de les persones i animals domèstics, disminuir les molèsties als veïns, evitar les difusions de noves plagues i evitar danys als vegetals.