Restriccions davant la situació d’emergència per sequera https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Restriccions davant la situació d’emergència per sequera

El Govern ha decretat l’estat d’emergècia per sequera del sistema Ter Llobregat, en situar-se les reserves per sota dels 100 hm3 de la seva capacitat.

Les mesures per l'estat d’emergència, que afecten a 239 municipis, entre ells Mollet del Vallès, estan en vigor des del divendres 2 de febrer de 2024.  

Mollet està en bona situació per fer front a la fase d’emergència. Actualment el consum d’aigua de Mollet està en 145 litres per habitant i dia (el mínim històric), el que situa a Mollet entre les ciutats que fan menys despesa d’aigua.  

                                        Mesures decretades per l'Ajuntament 

L’Ajuntament de Mollet del Vallès vol augmentar l’aigua extreta de pous propis que actualment se situa en un en el 20% . Per fer-ho, demanarà una subvenció a l’Agencia Catalana de l’Aigua per tal de recuperar els pous de Can Borrell. D’aquesta manera es podrà arribar fins el 30% en aportació pròpia d’aigües de pou a la xarxa d’aigua potable.

Tot i així, es posen en marxa una sèrie de mesures per estalviar aigua davant d’aquesta situació extrema: 

Duxa't en 3 minuts. Cada gota compta

1. No es regarà la gespa dels camps de futbol de la ciutat: els Germans Gonzalvo, el camp de futbol municipal de la Zona Sud i el Juan Bocanegra. Tampoc es regarà el camp de la pista d’atletisme.

2. Es mantenen les dutxes dels equipaments esportius municipals obertes disminuint el temps de pulsació. Aquesta mesura s’implantarà també a la resta d’equipaments municipals de la ciutat (Escoles, Centres Cívics, equipaments culturals i Edificis administratius).

3. S’instal·laran cartells informatius per tal de conscienciar sobre l’estalvi d’aigua.

4. S’analitzarà la possibilitat de reduir la pressió de la xarxa d’aigua en els equipaments municipals.

Alhora, es continua treballant en el projecte d’instal·lació d’un segon punt d’abastament d’aigua no potable per a usos municipals (neteja i reg de supervivència d’arbrat), situat també al barri de Can Borrell. Aquest punt s’afegiria al que ja es troba actualment en funcionament al C. Puntaires, al barri de Riera Seca. 

                      Mesures decretades per la Generalitat 

Restriccions davant la situació d’emergència per sequera

Restriccions davant la situació d’emergència per sequera

Situació dels municipis catalans davant la situació de sequera (Mapa interactiu)                                  

                      (Cliqueu la imatge)

                  Accés al mapa interactiu dels municipis catalans davant la situació de sequera

T'ha estat útil aquesta pàgina?

14
3