Mesures davant la situació de sequera https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mesures davant la situació de sequera

Fase d'excepcionalitat

L’Ajuntament de Mollet del Vallès dona a conèixer les mesures que s’aplicaran a la ciutat per donar compliment a l’alerta de sequera en fase d'excepcionalitat decretada per l’Agencia Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya.

Les mesures són d’aplicació immediata i obligatòria i es mantindran mentre duri la situació actual. En el cas que la situació s’agreugi i s’activi una nova fase, les mesures aquí reflectides variaran i també es donaran a conèixer.

 

Mesures adreçades a l’Ajuntament

 • Queda prohibit el reg de gespa en tots els casos, excepte en superfícies destinades a pràctica federada d’esport (amb limitacions)
 • El reg d’arbres i plantes amb aigua potable queda restringit a reg de supervivència i només es pot fer mitjançant reg gota a gota o regadora i en horari de menor insolació (de 20h a 8h)
 • Pel que fa les fonts d’aigua potable no hi ha restriccions en aquesta fase. Les fonts ornamentals de moment, no es podran posar en marxa.
 • Es garanteix el servei de neteja de la via pública, que es farà amb aigua freàtica.
 • Piscina municipal: continuarà funcionant amb normalitat.
 • S’ha incrementat progressivament l’aportació d’aigua de fonts pròpies (pous), a la xarxa d’abastament municipal, d’acord amb els objectius marcats al Pla Especial de Sequera (de 650 m3/dia a 1300 m3/dia)

Mesures adreçades a la ciutadania i a les empreses

 • S’estableix reducció de consums d’aigua potable respecte el consum en situació de normalitat per a cada tipus d’ús: en els següents valors de:

         Reg agrícola: 40%

         Usos ramaders: 30%

         Usos industrials: 15%

         Usos recreatius que impliquin reg: 50%

         Altres usos recreatius: 15% 

 • El reg dels jardins particulars queda prohibit amb les següents excepcions:

         El reg d’arbres i plantes amb aigua potable queda restringit a reg de supervivència, que s’ha de fer-se en horari de menor insolació (de 20h a 8h), amb la quantitat d’aigua mínima i indispensable i només mitjançant reg gota a gota o regadora.

         Es permet el reg d’arbres i plantes amb aigües de pluja recollides en teulades i amb aigües regenerades procedents de depuradora.

 •  L’ús d'aigua potable per l'ompliment de piscines queda limitada exclusivament als casos següents:

         El reompliment parcial de piscines que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.

         En centres educatius, l'ompliment complert o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litre destinades al bany d'infants.

 • Neteja de vehicles queda limitat a:

         Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua. Fora d’aquests establiments només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda.

         Es permet la neteja de vehicles fora d'establiments comercials per a mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals. S’inclouen els vehicles de transport de menjar, transport d'animals (vius o morts), ambulàncies, vehicles mèdics i transport de medicaments i de residus. Es farà sempre amb la mínima utilització d'aigua possible

 • Neteja de carrers i mobiliari urbà

 • Es prohibeix la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable. La prohibició no inclou la neteja amb pal de fregar, amb galleda i esponja.

 

 BAN / BANDO

BAN.png

El portal de la sequera 

Portal sequera.png

Mesures establertes a 224 municipis

poster-sequera-restriccions-excepcionalitat_page-0001.jpg

T'ha estat útil aquesta pàgina?

10
2