Activitats a l’aire lliure i entorn de Gallecs (Institut Municipal d'Educació) https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Activitats a l’aire lliure i entorn de Gallecs (Institut Municipal d'Educació)

Arrel de la situació sanitària provocada pel virus Covid-19 es promou l’increment en la dinamització d'activitats a l'aire lliure que ja es duien al municipi i se’n creen de noves, ampliant doncs la oferta educativa.

L’objectiu principal d’aquestes actuacions és potenciar l’educació en valors i el compromís cívic dels i les alumnes en un marc de convivència alhora que es promouen estils de vida saludables des d’una perspectiva comunitària.

Els programes/projectes que es realitzen actualment són:

Visita els parcs i jardins de Mollet

20160927_085637.jpg

Actuació adreçada als alumnes de cicle mitjà de les escoles públiques i concertades del municipi. Consisteix en donar a conèixer els espais verds del municipi, així com la biodiversitat present en aquests, fomentant doncs activitats a l'aire lliure alhora que es sensibilitza de la riquesa del nostre patrimoni natural.

Paral·lelament, també s’ofereix formació pels docents que estiguin interessats per tal de poder ampliar informació a l'aula.

Document relacionat

Projecte Orenetes

orenetes logo.png

El projecte Orenetes es basa en mantenir actualitzat el cens de població de l’oreneta cuablanca (Delichon urbicum), fent el seguiment dels nius a cada municipi a fi de promoure la conservació d’aquesta espècie i conèixer els seus beneficis a l’hora del control de determinades plagues com la del mosquit tigre.

Les escoles de Mollet participen en el projecte actualitzant anualment el cens d’orenetes.

El projecte consisteix en la realització de xerrades teòriques a cada escola participant sobre les orenetes: on viuen, l'alimentació, la importància que tenen, etc. i d'un treball de camp al mes de maig amb els alumnes de les escoles a fi d'actualitzar aquest cens d'orenetes.

Actuació adreçada a alumnes de cicle mitjà de les escoles que hi vulguin participar.

Per a més informació:

https://ornitologia.org/ca/quefem/monitoratge/seguiment/orenetes/index.html

https://www.orenetes.cat/

Sortides de l'Oferta Pedagògica de Gallecs

Gallecs IME.jpg

L'Ajuntament de Mollet, juntament amb el Consorci de Gallecs, ofereixen diverses activitats d'educació ambiental destinades a les escoles i instituts del municipi i focalitzades en l'entorn rural de Gallecs.

L'objectiu és donar a conèixer aquest entorn així com la seva importància a nivell de biodiversitat, agricultura ecològica, riquesa paisatgística, etc.

Les activitats de l'oferta pedagògica de Gallecs les realitzen diferents entitats ambientals.

Cada any escoles i instituts de Mollet demanen aquestes activitats directament al consorci.

                

                 Oferta pedagògica de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs. Curs 2024 – 2025

      

       L'Escola va a Gallecs

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0