Bosc de Can Pantiquet https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Bosc de Can Pantiquet

Foto del Bosc de Can PantiquetEl nostre bosc de Can Pantiquet
 
Que ens perdoni el bon amic d'aquest Foment, el senyor Jaume Julià, si anomenem així el seu magnífic bosc de can Pantiquet.
No sabríem, ni podem anomenar-lo d'altra manera després d'haver-hi organitzat durant sis anys seguits la gran festa dels sardanisme que és cada any el nostre Aplec.
[...]
Cal haver-se aixoplugat sota aquella munió de gegants de verdes testes i haver oït entre els seus esvelts troncs el ressò de la nostra eina de treball, en lloc de la cridòria alegre de la multitud diversa que emplena el dia de l'Aplec.
Cal haver-hi descansat el cos fatigat i amarat de suor, damunt la flonja i fresca catifa que s¡estén al redós de cada pi, després d'unes hores de treballar amb delit per la festa gran que s'atansa.
[...]
El lloc on està situat, la seva netedat, la seva frescor i abundor d¡aigua, els seus pins tan polits i esvelts, formen un conjunt meravellós que captiva i atreu als que han tingut l'encert i el goig de visitar-lo.
Les sardanes, dintre seu, tenen tota l'enyorança, tota l'alegria o tristor en què han estat inspirades.
Assistir un any a l'Aplec Sardanista del "nostre bosc", és imposar-se el deure de visitar-lo dues o tres vegades més durant l'any.
 
 
Frederic Ros i Sallent (Mollet del Vallès, 1875 - Barcelona, 1956)
ROS, F. (1935). "El nostre bosc". Nostra Veu, 39. Mollet del Vallès.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0